Nieuws

IVOTY-award 2021 overhandigd aan PSA

Het was al een tijdje bekend dat de Citroën e-Jumpy, de Opel Vivaro-e en Peugeot e-Expert tot International Van of the Year 2021 zijn verkozen. Woensdag was de overhandiging van de trofee(ën) in Parijs.

Normaal wordt de International Van of the Year award gepresenteerd en overhandigd op een internationaal evenement als de IAA of Solutrans, maar dat gaat nu allemaal niet door. Onder de strengste coronavoorwaarden werd woensdag een ceremonie gehouden in PSA’s AND R&D Center in Velizy, nabij Parijs. Het Franse jurylid Richard Pizzol overhandigde de IVOTY 2021 award aan Xavier Peugeot, senior vice-president van Groupe PSA Light Commercial Vehicles. De rest van de jury was aanwezig via een live broadcast.

Xavier Peugeot

Xavier Peugeot toonde zich andermaal verheugd met de IVOTY 2021 award, die hij voor het eerst nu in handen kon houden: “Namens iedereen die heeft meegewerkt aan de realisatie van deze voertuigen, de Commercial Vehicle Business Unit en ook de collega’s van de verschillende merken Peugeot, Citroen, Opel en Vauxhall, dank ik de juryleden hartelijk voor deze erkenning, die voor ons heel belangrijk is. We zijn allemaal erg trots en blij – om deze prestigieuze International Van of the Year 2021 Award in ontvangst te mogen nemen. Geen enkele prijs kan voor ons van groter belang zijn, aangezien hij afkomstig is van zeer competente deskundigen uit 25 verschillende landen in Europa die miljoenen gebruikers vertegenwoordigen. Naast onze inspanningen om deze elektrische bestelwagens te ontwikkelen en op de markt te brengen, bekroont deze prijs ook zowel de LCV- als de elektrificatiestrategieën van de PSA Group.

Xavier Peugeot

Deze prijs bevestigt het belang van de elektrificatiestrategie die we hebben ontwikkeld voor ons aanbod lichte bedrijfsvoertuigen – waarbij elektrificatie geen compromissen sluit op het vlak van prestaties of functionaliteit voor onze klanten. We weten dat 44 procent van onze klanten in het segment van middelgrote bestelwagens nooit meer dan 300 km per dag rijdt en dat 83 procent  van hen gemiddeld minder dan 200 km per dag aflegt. We weten ook dat 50 procent van onze klanten zeer BEV-compatibel zijn door hun gebruik en het vereiste laadvermogen. Wij geloven dus sterk – en de IVOTY jury ook – dat onze elektrische middenklasse bestelwagen de beste oplossing is om de steeds tegenstrijdiger wordende eisen van strenge lokale regelgeving en de dringende behoeften van ondernemers met elkaar te verzoenen.  We zien allemaal dat steeds meer steden beperkingen opleggen om enerzijds de vervuiling en de congestieheffingen te verminderen. Aan de andere kant groeit de e-commerce snel, met zijn vereisten voor last mile leveringen in het hart van stedelijke gebieden. Als gevolg daarvan stappen steeds meer bedrijven over op elektrische voertuigen, in een veel hoger tempo dan verwacht. In juni vorig jaar zeiden we dat we verwachtten een verkooppenetratie van 5 procent te halen voor de elektrische versie van onze middelgrote bestelwagen voor zijn eerste volledige jaar op de markt in 2021.

Ik ben blij u te kunnen meedelen dat, terwijl onze elektrische bestelwagens al een paar maanden op de markt zijn en we een goed beeld hebben van de trends, de verhouding van onze elektrische verkoop in het segment van middelgrote bestelwagens in 2021 zelfs twee keer zo hoog zou kunnen zijn! We hadden 5 procent verwacht, we zouden wel eens rond de 10 procent kunnen uitkomen! Dus alle trends tot nu toe laten ons zien dat de markt de keuze van de IVOTY jury bevestigt om Groupe PSA de International Van of the Year 2021 te laten winnen. Naast wat deze trofee symboliseert, is het ook een commercieel succes! En we hopen dat we op die weg kunnen doorgaan: de volgende stap van onze elektrificatiestrategie komt dit jaar al, met de lancering van onze elektrische compacte bestelwagens, de Peugeot e-Partner, Citroën e-Berlingo, Opel Combo-e en Vauxhall Combo-e.”

Jarlath Sweeney, voorzitter IVOTY jury

Jarlath Sweeney, voorzitter van de IVOTY-jury, gaf vanaf het virtuele podiu, thuis vanuit Ierland, het volgende commentaar: “Dank je wel Xavier voor je vriendelijke woorden. Ter gelegenheid van deze 30e editie van onze jaarlijkse prijs dragen we deze IVOTY-trofee op aan ons voormalige Zweedse jurylid Anders Karlsson, die afgelopen najaar is overleden.

De elektrische vierling van Groupe PSA geeft als titelhouder van de International Van of the Year 2021 een sterke impuls aan e-mobiliteit in professionele bedrijven en de schaalvergroting van het emissievrije vervoer. Ze bieden een overtuigend pakket met een flexibel twee batterijen-concept, krachtig genoeg, met een soepele en stille aandrijflijn en een DC-snellader als standaard. Wij geloven dat PSA met het juiste aanbod op het juiste moment is gekomen. Proficiat dus aan allen die bij het ontwikkelingsproject betrokken waren.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.