Nieuws

Woensdag 1 juli worden de coronamaatregelen verder versoepeld. Dat betekent concreet dat er geen beperkingen meer zijn aan het aantal inzittenden in een bestelauto. Wel gelden er enkele specifieke regels die in lijn zijn met de algemene richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Meerdere inzittenden zijn vanaf woensdag 1 juli toegestaan, mits er voorafgaand aan de rit een informele beoordeling plaatsvindt en er een mogelijkheid tot bron-en contactonderzoek is. Als het niet mogelijk is anderhalve meter afstand te houden, is een mondkapje verplicht. Er zijn geen beperkingen meer voor het aantal inzittenden.

Ondernemersorganisatie Evofenedex juicht deze ontwikkeling toe: “De onduidelijkheid over het aantal personen in de cabine was erg vervelend. Meerdere protocollen spraken elkaar tegen en het aantonen van de zogenoemde noodzakelijkheid zorgde voor meer vragen dan gewenste duidelijkheid. Door deze maatregel weet elke ondernemer die met meer dan een persoon in een bedrijfsauto zit, waar hij aan toe is.”

Bron: Evofenedex


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.