Nieuws

Na het maandag uitgesproken faillissement van Kia Nederland is er goed nieuws te melden: er komt een doorstart voor het bedrijf als dochteronderneming van Kia Motors Europe. Dat heeft Cor Baltus, directeur van Kia Nederland, gezegd tegenover Automotive.

Volgens Baltus is er inmiddels een akkoord op hoofdlijnen bereikt tussen de curatoren van Kia Nederland en het Europese hoofdkantoor van de Koreaanse autoproducent. De naam van de nieuwe vennootschap, die op dit moment in oprichting is, wordt Kia Motors Nederland B.V.

Het kantoor in Vianen, dat maandag gesloten werd, is vanochtend weer opengegaan. Baltus zegt erg tevreden te zijn met de nieuwe situatie. “Een faillissement was de enige manier om een einde te maken aan de verwevenheid met de Kroymans-organisatie, die alles financieel verlamde”, zegt Baltus. “We kunnen nu snel een doorstart maken, zodat alle cruciale functies in de bedrijfsvoering overeind blijven.” De komende dagen wordt de nieuwe organisatie opgetuigd. “Natuurlijk is er overlast, maar we kunnen dealerorders weer gewoon in behandeling nemen en ook de onderdelenstroom blijft op gang”, aldus Baltus.
 

Van de ruim zestig fte’s van Kia Nederland B.V. verhuist volgens Baltus het overgrote deel mee naar de nieuwe organisatie. Een gering aantal banen zal verdwijnen, maar hoeveel precies is nog niet bekend. Baltus krijgt waarschijnlijk ook de leiding over de nieuwe organisatie.

Bron: Automotive


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.