Nieuws

Kwartet Daily’s voor Opnieuw & Co

Opnieuw & Co heeft haar vloot uitgebreid met vier nieuwe Iveco’s Daily’s. De nieuwe bakwagens koppelen betrouwbaarheid aan een hoog laadvermogen. Mede door de 24/7 service vanuit Iveco Schouten Alblasserdam heeft Opnieuw & Co besloten om vier Daily’s aan te schaffen.

De bakwagens zijn rijdende visitekaartjes voor het kringloopbedrijf met winkels in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam. Als non-profit organisatie heeft Opnieuw & Co haar plaats in de samenleving verworven door sociale werkgelegenheid te bieden aan een grote groep mensen. Het werkt daarbij samen met reïntegratiebedrijven, reclassering; Sociale Dienst Drechtsteden en BAR-gemeenten, Antes GGZ en het Da Vinci College. In totaal biedt Opnieuw & Co een podium voor circa 550 mensen, zodat zij zich zelfzelf kunnen ontwikkelen binnen het kringloopbedrijf.

Na de komst van vier Daily’s beschikt Opnieuw & Co over in totaal 10 bakwagens, waarmee zij artikelen ophalen bij mensen thuis en spullen afleveren bij diverse klanten in Zuid-Holland. De medewerkers van Opnieuw & Co rijden per dag zo’n 25 ritten naar diverse adressen in de Drechtsteden en regio Rotterdam. Hierdoor heeft het kringloopbedrijf bewust ervoor gekozen om haar nieuwe bakwagens uit te rusten met een Hi-Matic 8-traps automaat en 140 pk. De Iveco’s zijn verder uitgevoerd met enkellucht, waardoor de voertuigen een laadvermogen kennen van circa 750 kg.

Marcel van Goch is door Rob van der Stap (Vestigingsmanager Aftersales) en Jan-Maarten Nuijt (Verkoopadviseur) namens de vestiging in Alblasserdam meegenomen op Iveco Schouten-reis. De Iveco-dealer weet namelijk als geen ander dat Opnieuw & Co haar brood verdient met de nieuwe bakwagens. Het is voor Opnieuw & Co van levensbelang dat het kan bouwen op Iveco Schouten die op haar beurt betrouwbare, krachtige voertuigen levert. Door een aantrekkelijk leasecontract bij Algemene Leasemaatschappij Autoplanning en de hoogwaardige 24/7 service bij Iveco Schouten, is de keuze gevallen op vier Daily’s met een 2,3-liter F1A-dieselmotor. Het woog voor Opnieuw & Co daarbij in grote mate mee dat beide samenwerkingspartners zich flexibel opstellen en snel kunnen schakelen bij onderhoud en reparaties.

Een aantal medewerkers van de non-profit organisatie hebben letterlijk een gezicht gekregen op de vier bakwagens. Marcel van Goch vertelt als Directeur van Opnieuw & Co hierover: “Wij hebben bewust gekozen voor een menselijke striptekening als belettering bij onze nieuwe Iveco’s. Dit symboliseert de saamhorigheid binnen ons bedrijf en dat ons personeel de draaiende motor is van ons kringloopbedrijf.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.