Nieuws

Alle netbeheerders in Nederland gaan met dezelfde aansluitmodules werken voor onbemande objecten als laadpalen, reclamezuilen en straatverlichting. Enexis, Stedin en Liander hebben, namens alle regionale netbeheerders, samen met de leverancier Connectens de compacte aansluitmodule (CAM) ontwikkeld.

Deze week werd de eerste laadpaal aangesloten met de CAM op het terrein van mede-initiatiefnemer ElaadNL in Arnhem. De nieuwe aansluitmodules zijn compacter en zorgen ervoor dat objecten veiliger en sneller aangesloten kunnen worden. Met de CAM kunnen netbeheerders een onbemand object in de openbare ruimte drie keer sneller aansluiten. Hiermee wordt veel tijd van een monteur bespaard, waardoor meer tijd over is om de ambities van de energietransitie te realiseren.

Door aanhoudende economische groei, verduurzaming en de digitalisering van de samenleving neemt de vraag naar elektriciteit steeds meer toe. De netbeheerders staan voor de grote uitdaging om de elektriciteitsnetten in Nederland uit te breiden, om zo te kunnen voldoen aan die vraag. Daarnaast is er een groot tekort aan technici. Daarom zoeken de netbeheerders gezamenlijk naar innovatieve oplossingen om het werk beter, slimmer, sneller en veiliger te doen. Het ontwikkelen van de CAM is hier een goed voorbeeld van en levert onder meer veel tijdwinst op.


1 reactie op “Laadpalen en straatverlichting sneller aansluiten met nieuwe compacte aansluitmodule

  1. Albert van Beek schreef:

    Heel mooi eindelijk en nu nog gekeurd worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.