Nieuws

Vanaf 2025 wordt de huidige milieuzone voor dieselpersonenauto’s aangescherpt naar emissieklasse 5 of hoger. Ook wordt er een uitstootvrije zone voor stadslogistiek ingevoerd. Dit betekent dat voertuigen met emissieklasse 4 vanaf 2025 niet meer welkom zijn in de stad. Om Amsterdamse bezitters van de meest vervuilende voertuigen te ondersteunen in de overgang naar een schoner alternatief, bieden wij een sloopsubsidie aan. De sloopsubsidie geldt voor bestel- en dieselpersonenauto’s met emissieklasse Euro 4, die aan alle gestelde voorwaarden voldoen.

Voor het laten slopen van een vervuilende dieselpersonenauto met emissieklasse 4 biedt de gemeente Amsterdam een subsidiebedrag van 1.000 euro aan. Voor de sloop van een bestelauto met emissieklasse Euro 4 kan de aanvrager 1.500 euro subsidie krijgen. Stadspashouders met groene stip kunnen 50 procent extra subsidie ontvangen, ongeacht of het om een bestel- of dieselpersonenauto gaat.

Het idee van een slooppremie is niet nieuw. Jaren geleden werd het al toegepast om de meest smerige dieselbestelauto’s van de weg te krijgen.

Subsidie aanvragen

De subsidie kan worden aangevraagd tussen 1 oktober 2023 en 30 juni 2025. Er is 1.000.000 euro beschikbaar voor dieselpersonenauto’s en 1.000.000 euro voor bestelauto’s.

 Er gelden wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze sloopregeling. De voorwaarden en de link naar de subsidiepagina zijn hier te vinden.

Bron+foto: gemeente Amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.