Nieuws

Land Rover heeft onlangs de prijslijsten vrijgegeven van de grijskentekenversies van de Defender 90 en 110, Commercial geheten. Die komen later dit jaar op de markt maar zijn nu al te bestellen. Er moet minimaal 46.470 euro voor een bedrijfsversie van de Defender worden neergeteld.

Land Rover leverde de eerste exemplaren van de personenwagenversie van de Defender 110 dit voorjaar af en de driedeurs Defender 90 met korte wielbasis arriveert komende zomer. Sinds zijn wereldpremière op de internationale autoshow van Frankfurt in september 2019 is er een grote vraag naar de nieuwe 4×4. Meer dan 1,21 miljoen mensen hebben een exemplaar geconfigureerd op de Land Rover-website en meer dan de helft van hen koos ook voor een van de Accessory Packs.

De Explorer, Adventure, Country en Urban Packs geven de Defender elk een onderscheidend karakter. Voor de Defender 110 is het Urban Pack – dat een bodembeschermplaat vóór, een glanzende dorpellijst achter, metalen pedalen en een reservewielafdekking omvat – de populairste keuze. Dat werd gekozen in meer dan 35 procent van de configuraties met een Accessory Pack, overigens op korte afstand gevolgd door het Explorer Pack.

Later dit jaar verschijnen de Defender 90 en 110 in Nederland ook Commercial-uitvoering op grijs kenteken. De prijslijst voor de Defender 90, met twee zitplaatsen en een korte wielbasis, begint bij 46.470 euro en loopt door tot 84.910 euro voor de luxe X-versie. De vierdeurs Defender 110 begint bij 51.430 euro en hier kost de Defender X 87.440 euro. De Defender is leverbaar met benzine- en turbodieselmotoren en zelfs met benzine MHEV krachtbronnen. Er is keuze uit vermogens van 200, 240, 300 en 400 pk. Standaard is de Defender voorzien van een automatische transmissie en vanzelfsprekend van 4WD.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.