Nieuws

LeasePlan gaat Arrival in de markt zetten

LeasePlan wordt de eerste leasepartner van het Britse bestelautomerk Arrival. De samenwerking is gebaseerd op een eerste bestelling van 3.000 van de elektrische bestelauto’s van Arrival, waarbij de verkoopovereenkomst naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 zal worden afgerond.

Tex Gunning, CEO van LeasePlan: “De vraag naar online winkelen rijst de pan uit, maar aan deze vraag moet op een verantwoorde manier worden voldaan en er moet iets worden gedaan aan de bezorgdheid over vervuiling door bestelwagens. Ik ben dan ook zeer verheugd over de samenwerking met Arrival, waardoor LeasePlan enkele van de groenste, schoonste en echt innovatieve elektrische bestelauto’s aan onze klanten zal leveren. Samen gaan we een revolutie ontketenen in de snelgroeiende markt van e-bestellers en ervoor zorgen dat emissievrije leveringen deel gaan uitmaken van het Nieuwe Normaal.”

Avinash Rugoobur, President, Arrival: “LeasePlan is niet alleen ’s werelds grootste Car-as-a-Service bedrijf, maar ze hebben ook een lange-termijn commitment aan carbon footprint reductie laten zien als stichtende leden van de EV100 – echt duurzaamheid op de kaart zetten lang voordat het populair was. Arrival is verheugd om samen te werken met een collega-bedrijf dat voorop loopt in het versnellen van de overgang naar zero-emissie voertuigen, waardoor duurzame mobiliteit en schonere lucht naar steden over de hele wereld wordt gebracht. Dit laat zien dat Arrivals methode echt ‘game changing’ is en snel kan worden uitgerold op meerdere locaties. Met dit nieuwe partnerschap zal Arrival in staat zijn om onze aanwezigheid wereldwijd te verdiepen en uit te breiden, door samen te werken met LeasePlan om de best mogelijke producten naar haar klanten te brengen en hen op hun beurt te helpen om hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.”

Arrival wil de massale adoptie van elektrische auto’s wereldwijd versnellen door betaalbare bedrijfsvoertuigen te produceren, met een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership (TCO). Dit wordt mogelijk gemaakt door Arrivals  nieuwe methode van ontwerp en productie in snel schaalbare microfabrieken, die gebruik maken van de eigen technologieën van het bedrijf, waaronder materialen, software, hardware en robotica.

LeasePlan heeft een wereldwijde vloot van ongeveer 1,9 miljoen voertuigen en is een van ’s werelds grootste aanbieders van bestelwagens-as-a-service – bijna 1 op elke 4 LeasePlan voertuigen is een bestelauto. LeasePlan heeft de ambitie om tegen 2030 een netto-emissie-uitstoot van haar gefinancierde vloot te bereiken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.