Nieuws

LEVC VN5 komt nu 117 km ver op accu

LEVC (London Electric Vehicle Company) heeft een verbetering aangekondigd voor haar TX taxi en VN5 bestelwagen, waarbij beide voertuigen profiteren van een grotere en efficiëntere accu.

De 34,6 kWh unit is een upgrade van LEVC’s City aandrijflijn en biedt een grotere capaciteit (ten opzichte van 31 kWh) en een grotere efficiëntie, met een nog lagere CO2-uitstoot voor de TX en VN5.

Dankzij de nieuwe accu stoot de TX nu slechts 14g/km CO2 uit (tegenover 19g/km) en de VN5 17g/km (tegenover 19g/km). Chauffeurs en eigen rijders rijden ook verder, met de elektrische actieradius van de TX nu 125 km (tegenover 103 km) en de totale actieradius neemt toe tot 536 km (tegenover 512 km).  VN5’s elektrische actieradius verbetert naar 117 km (tegenover 103 km) en 528 km in totaal (tegenover 512 km). 

LEVC produceert de TX  sinds 2017 in zijn fabriek, evenals zijn elektrische VN5 bestelwagen vanaf 2019. Sinds de eerste TX-taxi in januari 2018 in Londen werd geleverd, zijn er nu meer dan 8.500 voertuigen gebouwd voor wereldwijde markten.

Alex Nan, CEO van LEVC, licht toe: “De bijgewerkte batterij versterkt de business case voor onze klanten, met voordelen voor chauffeurs en eigenaars, terwijl het helpt om de luchtkwaliteit in stedelijke omgevingen te verbeteren. Onze bekroonde TX blijft wereldwijd voldoen aan de vraag naar schone en toegankelijke mobiliteit. Nu nieuwe markten de TX invoeren, zijn we er trots op dat we zo’n belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit in meer dan 20 markten.”

De vraag naar de slimme, groene, veilige en toegankelijke mobiliteitsoplossingen van het bedrijf blijft stijgen. De elektrische TX taxi heeft nu de diesel aangedreven TX4 ingehaald als meest gebruikte zwarte taxi in Londen.

De verbeterde batterij voor TX en VN5 volgt op LEVC’s recente aankondiging over haar innovatieve nieuwe puur elektrische voertuigtechnologie, die het merk zal transformeren van een high-end taxifabrikant tot een toonaangevende leverancier van e-mobiliteitsoplossingen. LEVC’s Space Oriented Architecture (SOA) is ’s werelds eerste EV-platform dat zich richt op het zetten van nieuwe standaarden voor ruimte aan boord. De architectuur zal het interieur optimaliseren, nul-emissie mobiliteit aan meer consumenten dan ooit tevoren, terwijl het LEVC in staat stelt om nieuwe sectoren te betreden, buiten de bestaande TX en VN5 modellen.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.