Nieuws

Lexus brengt minivan op de markt in China

Het is een van de grote verrassingen op de Autoshow in Shanghai: de Lexus LM. Een minivan voor luxe personenvervoer, maar op basis van de LM zie je ook makkelijk een bestelauto voor je.

Lexus speelt met de LM in op de populariteit van grote personenbussen in Azië. Het heeft ervoor zelfs leentjebuur gespeeld bij Toyota, want de LM is grotendeels gebaseerd op de Alphard, een vergelijkbaar model dat Toyota in Aziatische landen voert.

De stap van Lexus is opmerkelijk te noemen, want net als in Europa staat Lexus in Azië als een premium en zelfs luxurymerk te boek. Het management van de Japanse automaker zal ongetwijfeld zijn redenen hebben om zich te ‘verlagen’ tot zoiets gewoons als een personenbus, ook al is het dan een uiterst luxueuze en zelfs ‘premium’ personenbus.

De kans dat de we de Lexus LM in Europa te zien krijgen is nihil. De markt voor dergelijke personenbussen is niet groot aan onze kant van de planeet. En daarbij komt nog dat de styling van de LM hier absoluut ‘not done’ is.

Overigens zijn er nog veel meer minivans te zien op de autoshow van Shanghai, met onder meer de Maxus EG50 (elektrisch aangedreven).

Foto’s: Shanghai AutoShow, Zita Shao.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.