
Mahindra en REE Automotive hebben een overeenkomst getekend om samen elektrische bestelauto’s voor de hele wereldmarkt te gaan ontwikkelen. Jaarlijks moeten er rond de 250.000 elektrische bestelauto’s wereldwijd verkocht worden.
De naam Mahindra zegt de gemiddelde Nederlander misschien niet veel, maar het Indiase automotivebedrijf heeft een marktwaarde van 19 miljard US dollar en mag je alleen daarom al serieus nemen. Mahindra gaat de wielmodule van REE ontwikkelen tot (modulaire) bestelauto.
“Onze samenwerking met REE heeft het potentieel om toekomst te geven aan een heel nieuwe benadering van bedrijfsauto’s. Die zal profiteren van onze respectievelijke sterke punten,” aldus Rajesh Jejurikar, uitvoerende directeur van Mahindra & Mahindra. “De concurrentievoordelen van REE’s corner modulaire architectuur met onze ervaring in conventioneel voertuigsysteemontwerp, engineering, sourcing ecosysteem en aanzienlijke productiecapaciteit, biedt een perfecte match voor het leveren van nul-emissie voertuigen, inclusief autonome voertuigen, die kunnen voldoen aan de behoeften van de klant als nooit tevoren.”
REE’s opbouw zal Mahindra’s mogelijkheden in de elektrische voertuigsector verbeteren. REE zal gebruik maken van Mahindra’s wereldwijde aanwezigheid en zijn unieke volumeflexibiliteit en zijn expertise op het gebied van engineering en productontwikkeling.
“We zijn verheugd om met Mahindra samen te werken om synergieën te verkennen die ons in staat stellen om de behoeften van onze klanten aan te pakken op basis van Mahindra’s voetafdruk en mogelijkheden. De ,,unieke kostenstructuur, het ontwerp en de techniekmogelijkheden en de volumeflexibiliteit van Mahindra zullen zeer belangrijk zijn aan onze capaciteit om de meerderheid van de commerciële EV-markt met zowel groot volumevoertuigen als meer gerichte opdracht-specifieke voertuigen te richten”, zegt Daniel Barel, REE oprichter. “Het hebben van een partner als Mahindra die zich aansluit bij ons groeiende netwerk van OEM-partners zal ons in staat stellen onze EV-technologie sneller en op schaal te krijgen.”