Nieuws

Imbema introduceert de nieuwe Rhiwa Easy Step Multi achteropstap voor onder de achterdeuren van bestelauto’s en bakwagens. Het bijzondere aan de Easy Step Multi achteropstap is, dat Imbema het ontwikkelde vanuit de wensen van de bestelwagengebruiker. Dat maakt het nieuwe broertje van de bekende Easy Step familie, nu nog veiliger en veelzijdiger.

Imbema heeft dankbaar gebruikt gemaakt van de terugkoppeling die ze uit de markt over hun producten kregen. Productontwikkelaar Gertjan van der Veer: “Voor iedereen die dagelijks tientallen malen in en uit een bestelauto stapt, is de gewone Easy Step al een enorme verbetering. Die maakt het werk veel minder vermoeiend en zorgt voor veel minder fysieke belasting van de knieën. Maar diezelfde gebruiker weet daardoor ook precies hoe het nóg beter kan. Onze nieuwe Easy Step Multi achteropstap is dan ook het resultaat van tips uit de praktijk. Dat maakt deze opstap tot een bijzonder doordacht accessoire.”

Zo kreeg de nieuwe Easy Step Multi met 25 cm een dieper profiel, met behoud van bodemvrijheid. Ook zijn de uiteinden van de opstap voorzien van afgeschuinde rubberen eindkappen voor extra veiligheid. Tot slot is er een model voor nagenoeg elke bestelwagen beschikbaar, in een uitvoering voor auto’s met of zonder trekhaak.

“Het nieuwe aan de Easy Step Multi zijn de extra toe te voegen voorzieningen”, vertelt Van der Veer. “Zo leerden we dat chauffeurs soms met hun schoenneuzen klem raken tussen de opstap en de onderkant van de auto. Om dat te voorkomen, ontwierpen we met een inschuifbare strip aan de achterkant van het profiel een opstaande rand. Diezelfde strip vormt aan de voorkant onder de opstap, een mooie stevige basis voor de montage van bijvoorbeeld achteruitsensoren. Een centreergroef over de hele breedte, maakt het heel eenvoudig om de gaten overal op precies op dezelfde hoogte te krijgen. Maar je kunt in plaats van die alu-strip aan de voorzijde, ook een rubber stootrand inschuiven om je schenen te beschermen.”

Gertjan van der Veer wijst ook op de nieuwe drievoudige antislip voorzieningen. “Onze opstappen moeten voor elk soort zool en onder elke opstaphoek voldoende grip bieden. Daarom passen we nu bij de Easy Step Multi een 3 traps-grip op het loopvlak toe. Op de plaats waar je het eerst je schoen zet, hebben we ribbels geplaatst. Daarachter zit griptape voor aanvullende frictie. En op de opstap zelf maakten we gestanste gaten met opstaande randjes, waar ook werkschoenen met harde zolen in zakken. Een andere belangrijke factor is het weer. Daarom zorgen vlakke drainage gaten voor een optimale afwatering en voorkomen we bijvoorbeeld ijsvorming door bevriezing.”

De Easy Sep Multi kan ook heel easy gemonteerd worden. Er worden bouten meegeleverd, die je in de groeven aan de onderzijde van de achteropstap schuift en met een pneumatische tol vastzet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.