Nieuws

MAN brengt TGE naar ‘next level’

De MAN TGE krijgt voor modeljaar 2024 een grote technologische update met een nieuw vormgegeven chauffeurswerkplek en nieuwe hulpsystemen voor nog meer comfort en veiligheid. De MAN TGE krijgt veruit het grootste pakket technische innovaties in zijn nog jonge geschiedenis. De eerste MAN TGE Next Level-modellen rollen in mei 2024 van de productielijn.

Wat comfort betreft, ligt de nadruk op het nieuwe dashboard met digitaal instrumentenpaneel. Een blikvanger van het nieuwe interieur is het grote display voor de bediening van de voertuigfuncties en het infotainmentsysteem MAN Media Van. De MAN Media Van bestaat uit een 10,4-inch display met de standaardfuncties DAB+, MAN Connect, App Connect en MAN SmartLink voor smartphone-integratie. Verdere upgrades omvatten MAN Media Van Navigation en MAN Media Van Navigation Business, die beide naast de navigatiefunctie extra functies hebben zoals spraakbediening, webradio, mediastreaming en Alexa-integratie. De Business-versie krijgt ook een scherm met een diagonaal van 12,9 inch.

Andere noviteiten in het dashboard zijn het opnieuw ontworpen ergonomische multifunctionele stuurwiel met geïntegreerde versnellingspook op de stuurkolom (voor automatische transmissies), de elektronische parkeerrem en de Keyless Go-functie. Deze nieuwe elementen maken het dagelijks leven van de TGE-bestuurder effectiever en aangenamer. De bekerhouders, opbergvakken en het gsm-vak met inductieve oplaadfunctie dragen hier ook aan bij.

“Met deze modeljaarwissel speelt de muziek onder de motorkap en in het interieur. En het is echt luid. We willen nog niet alle details van de MAN TGE Next Level prijsgeven, maar onze klanten kunnen zich verheugen op een bestelwagen die een mijlpaal zal zijn op het gebied van veiligheid en comfort,” vat Martin Imhoff, Head of Van Product Marketing bij MAN Truck & Bus, samen.

Bovendien krijgt de MAN TGE Next Level met deze modelwijziging een nieuwe generatie besturingseenheden, sensoren en camera’s aan de hardwarekant. In dezelfde stap is de E/E-architectuur fundamenteel vernieuwd. Dit maakt een verdere ontwikkeling mogelijk op het gebied van assistentie- en veiligheidssystemen: compleet nieuwe assistentiesystemen en verder ontwikkelde systemen zullen beschikbaar zijn in de MAN TGE Next Level. Met deze innovaties verhoogt de MAN bestelwagen de veiligheid van zijn inzittenden en andere verkeersdeelnemers, omdat enkele assistentiesystemen voor het eerst tot de standaarduitrusting behoren, zoals verkeersbordinformatie, actieve rijstrookassistent, vermoeidheidsdetectie en parkeerassistent.

Het is nog niet bekend of Volkswagen op de Crafter, hetzelfde model als de TGE, dezelfde veranderingen doorvoert.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.