Nieuws

Managementwissel: VW degradeert CEO Sedran

Carsten Intra is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur bij Volkswagen Bedrijfswagens. Hij volgt per 1 september a.s. Thomas Sedran op, die zijn carrière vervolgt op een iets lager niveau bij VW.

Sedran gaat het beheer van de activa van Volkswagen Bedrijfswagens op zich nemen en gaat rapporteren aan Gunnar Kilian. Het is de bedoeling dat Sedran in deze rol met name de strategische richting van het aandelenbeheer van het Volkswagenconcern coördineert namens de directie van het concern.

Carsten Intra

Carsten Intra is afkomstig van truckfabrikant MAN, waar hij verantwoordelijk was voor Human Resources en ook zitting had in de Raad van Bestuur.

Er is veel gaande in de bestuurskringen van Traton, waar onder meer MAN, Scania en Volkswagen Bedrijfswagens onder vallen. Bij MAN vertrekt niet alleen Carsten Intra. CEO Joachim Drees is ook al aan de kant geschoven en vervangen door Andreas Tostmann. Martin Rabe neemt zitting in de Raad van Bestuur van MAN als hoofd Human Resources en neemt zo de plek van Intra over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.