
Het Korps Mariniers krijgt 7 nieuwe terreinwagens voor gewondentransport. Het gaat om de militaire uitvoering van de Volkswagen Amarok. Deze waren al besteld, maar worden nu eerst omgebouwd tot terreinambulance.
De omgebouwde Amarok overbrugt de periode tot de nieuwe Iveco-gewondentransportvoertuigen instromen. De Land Rover en Mercedes-Benz die de marine nu gebruikt, zijn niet meer betrouwbaar genoeg als terreinambulance.

Modiforce ontwierp de terreinvaardige ambulance. Dit bedrijf modificeert voertuigen voor de leverancier van de Amarok. De standaard Amarok heeft niet genoeg laadlengte voor brancards. De cabine wordt daarom ingekort en het chassis verlengt.
De inrichting van opbouw voor het gewondentransport wordt bepaald door het maximale totaalgewicht dat het voortuig mag hebben: 3.500 kilo. In de opbouw komt een airco en een schuif-kantelmechanisme voor 1 brancard. De ambulances gaan oefeningen in Europa ondersteunen en kunnen 2 gewonden vanuit het veld naar de openbare weg vervoeren.

Materieelbeproevers van het Materieellogistiek Commando Land voeren de elandproef uit. Bij die proef kijken zij naar de wegligging en hoe het voertuig reageert bij uitwijkmanoeuvres. De naam van de proef komt uit Scandinavië. Daar moeten voertuigen geregeld uitwijken voor elanden.
Na de elandproef krijgt het voertuig een EMC-test (Electro Magnetical Compatability). Tijdens deze test wordt gekeken of de high frequency radio’s van de marine goed functioneren in het voertuig.
De mariniers nemen de voertuigen na de testen in ontvangst en krijgen dan een gebruikerstraining.