Nieuws

Master Red Edition voor Franssen-Franken

Franssen-Franken Verhuur & Verkoop uit Landgraaf heeft onlangs in samenwerking met Renault Trucks-dealer Nebim, ROM en Renault Trucks Nederland een 165 pk Master Red Edition chassis in ontvangst genomen. Doorslaggevend voor aanschaf waren de opbouwmogelijkheden en het zitcomfort voor de bestuurder.

Renault Trucks Nederland, Franssen-Franken Verhuur & Verkoop, Nebim (Renault Trucks) bedrijfswagens en ROM (fabrikant en leverancier van rioolreinigings- en toiletservice materieel) zijn geen namen die automatisch aan elkaar gekoppeld worden. Hier kwam eind 2020 verandering in toen Franssen-Franken besloot om haar complete verhuurassortiment uit te breiden met een eigen mobiele toiletvoorzieningsdienst.

Hierdoor waren ze niet alleen in staat om de bestaande zakelijke opdrachtgevers nog beter te bedienen, maar ze konden ook de stijgende vraag, die o.a. was ontstaan door de aangepaste voorzieningsmaatregelen op bouwplaatsen, beter invullen. Tegelijkertijd kunnen ze ook de klussende particulier nog beter van dienst zijn, want bij menig(ver)bouw project mag een buitentoilet ook niet meer ontbreken.

Binnen de gehele verhuurtak van Franssen-Franken draagt het bedrijf zorg voor het totale proces rondom een verhuurtransactie, zodat de opdrachtgevers geen enkel omkijken hebben naar de randvoorwaarden en enkel het voordeel van het gehuurde materieel ervaren.

Zo ook bij deze nieuwe dienst: niet alleen worden alle toiletten precies op dié locatie geplaatst die men wenst, ook worden alle toiletten periodiek gereinigd. Om dit te kunnen realiseren was Franssen-Franken op zoek naar passend materieel om deze klus te klaren. Om dit te kunnen realiseren zocht Bart Franssen, directeur/eigenaar van Franssen-Franken, contact met Renault Trucks-bedrijfswagenspecialist Jules Konings.

De nieuwe bedrijfswagen moest, net als alle andere bedrijfswagens die Franssen-Franken via de NEBIM heeft gekocht, de meest moderne, zuinige en comfortabele in zijn soort zijn. Renault Trucks biedt transportoplossingen voor alle soorten vervoer vanaf 2,8 ton GVW.

De circkel was rond toen Renault Trucks Nederland contact zocht met ROM. ROM is actief in rioolreinigings- en toiletservice materieel. Alle partijen hebben de krachten gebundeld en op basis van expertise werd de best passende Renault Trucks bedrijfswagen geselecteerd. Dit werd de 165 pk Master Red Edition chassis vanwege de opbouwmogelijkheden en het  zitcomfort voor de bestuurder.

Vervolgens selecteerde en modificeerde het team een opbouw die precies dát zou kunnen doen dat verwacht werd: het duurzaam en zonder reuk- en geluidsoverlast vervoeren en reinigen van mobiele toiletten. Voor de opbouw werd gekozen voor de ROM FLEXI 1100/750 PTO toiletservicemachine. Deze heeft een oersterke 1100 liter vacuümtank, een ruime 750 liter schoonwatertank en is toch compact en licht in gewicht. De unit is geschikt voor voertuigen met een maximaal toegestaan totaalgewicht (GVW) van ≤ 3,5 ton (B-rijbewijs). De unit beschikt over ruimtes aan weerszijden voor maximale bescherming van machinecomponenten én extra opbergruimte voor onder andere wc-papier.

De ROM FLEXI 1100/750 PTO is vanaf de tekentafel volledig ontworpen om te worden aangedreven via de voertuigmotor (PTO) in plaats van een separate motor in de machine. Voertuigmotoren zijn stiller waardoor men minder last van motorlawaai heeft tijdens het reinigen van toiletcabines.

Door deze samenwerking is een reinigingswagen ontstaan die een optimale werking biedt. Franssen Franken kan hierdoor op een moderne en vooral duurzame manier complete toiletservices aanbieden én tegelijkertijd ervaart de chauffeur optimaal rij- en werkcomfort.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.