Nieuws

Meer aanhangwagens verkocht in 2020

1

Afgelopen december werden er met 1.972 stuks maar liefst 40 procent meer nieuwe aanhangwagens verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Volgens de cijfers van RDC en Bovag bedroeg in 2020 het jaartotaal 24.011 afgeleverde aanhangwagens en dat is 3,2 procent meer dan in 2019. Dat meldt Bovag op haar website.

2020 was het zevende jaar op rij waarin de aanhangwagenverkoop ten opzichte van het voorgaande jaar steeg. Bovendien was het verkoopniveau afgelopen jaar het hoogst sinds 2008. Nadat de wereldwijde financiële crisis destijds uitbrak daalde de interesse in nieuwe aanhangwagens tot een absoluut dieptepunt van 14.029 stuks in 2013. De coronacrisis zorgde er juist voor dat vanuit andere sectoren de vraag naar aanhangers groeide. Zo floreerde de handel in boten en nam de verkoop van nieuwe boottrailers in 2020 dus met 20 procent toe. Tevens werd duidelijk dat klusbedrijven, aannemers en hoveniers niet om werk verlegen zaten, getuige de toename van 16 procent in de afzet van aanhangers voor het vervoer van bouwmaterieel. De Brabantse fabrikanten Hapert, Anssems, Henra en Saris vormden met een gezamenlijk aandeel van 48 procent traditiegetrouw de top-vier van bestverkochte merken.

De occasionverkoop door aanhangwagenbedrijven steeg in 2020 met 11 procent ten opzichte van het jaar ervoor, tot 11.494 stuks. De afzet van tweedehands boottrailers groeide 40 procent en er werden 8 procent meer aanhangwagens voor de bouw verkocht. Daarnaast nam ook de verkoop van gebruikte aanhangers voor het vervoer van auto’s met 20 procent toe, hetgeen terug te voeren is op de populariteit van tweedehands personenauto’s in 2020. Ook bij de occasions bestaat de top-vier van meest verkochte merken uit Hapert, Anssems, Saris en Henra.


1 reactie op “Meer aanhangwagens verkocht in 2020

  1. Tom Hoekstra schreef:

    Interessant, mijn ervaring is inderdaad ook dat de handel in boten floreerde. Ik heb een motorboot verkocht en een ander leuk bootje teruggekocht. Daarbij heb ik ook een nieuwe aanhanger gekocht. Grappig om te lezen dat meer mensen hier mee bezig waren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.