Nieuws

VB-Airsuspension uit Varsseveld, toonaangevend ontwikkelaar en producent van hoogwaardige (lucht-) veringsystemen plant de versterking van de corebusiness door een strategisch partnerschap met DexKo Global, afkomstig uit Novi (Michigan, USA) en haar dochteronderneming AL-KO Fahrzeugtechnik uit Kötz (Deutschland). Deze deelneming is een consequente volgende stap, om de reeds nauwe betrekkingen verder uit te bouwen.

Hiermee concentreert AL-KO Fahrzeugtechnik de knowhow en de ontwikkeling op het gebied van hoogwaardige (lucht-) veringsystemen voor lichte en medium bedrijfswagens (inclusief campers), tot een maximum totaal voertuiggewicht van 7,5Ton, in Varsseveld (Nederland).

Om verdere groei aan te kunnen staat er nieuwbouw van een warehouse, logistiek, kwaliteit, inkoop en assemblage centrum op de planning. Het bestaande gebouw zal in de toekomst onderdak blijven bieden aan sales en marketing, ontwikkeling en de VB-Academy. Van hieruit zullen dan nieuwe distributiekanalen en de ontwikkeling van nieuwe producten zeker worden gesteld.

Iginio Voorhorst, CEO en medeoprichter van VB-Airsuspension: “Op 1 april 2018 hebben wij ons 25-jarige jubileum gevierd. Wij zijn trots om met DexKo en AL-KO Fahrzeugtechnik nu twee sterke partners aan onze zijde te hebben. Deze stap bevestigt ons uitstekende werk, en als zeer gezond groeiende firma met een buitengewone marktpositie biedt dit grote kansen voor een succesvolle toekomst. Door dicht op de markt te staan en door ons klantgerichte denken kennen wij de wensen van de klanten en kunnen wij zeer goed maatwerk oplossingen bieden. Hier kunnen wij DexKo en AL-KO Fahrzeugtechnik zeker ondersteunen. Omgekeerd biedt de samenwerking ons toegang en kansen in nieuwe markten waarvoor wij al ideeën in de la hebben liggen. Wij zijn er klaar voor!”

Gerald Molenveld, directeur van VB-Airsuspension, benadrukt: “Wij maken wederom, een zeer belangrijke periode in het bestaan van VB-Airsuspension mee. Ik ben nu sinds bijna 3 jaar aan boord. In deze tijd heeft zich de firma zeer positief verder ontwikkeld, onder meer dankzij de ondersteuning van Quadrum Capital en Rabo Participaties. Samen hebben we veel bereikt en Quadrum Capital zal ons na de transactie verder ondersteunen in de professionalisering van de onderneming. VB-Airsuspension en AL-KO Fahrzeugtechnik onderhouden al jaren lang een nauwe samenwerking, daarom is deze strategische partnerschap een logische volgende stap. Ik verheug me op een goede en succesvolle toekomst en op de kansen die voor ons hieruit zullen ontstaan.”

Fred Bentley, CEO bij DexKo Global: “Wij verheugen ons zeer dat we met VB-Airsuspension een strategisch partnerschap in het segment van (lucht-) veringen hebben kunnen sluiten. Hiermee complementeren wij op ideale wijze onze portfolio. De hoge kwaliteitsstandaard van de producten, de eersteklas ontwikkeling, de nauwe samenwerking met de OEM en het optreden in de aftermarket inclusief de manier van service van VB-Airsuspension voldoen exact aan de wensen en eisen van DexKo. Wij werken constant aan uitbreiden en optimaliseren van ons productaanbod en serviceniveau en zo zullen wij dit jaar zeker nog meer waarde creërende acquisities volgen.“

VB-Airsuspension is een toonaangevende fabrikant van professionele volledige luchtveringen, hulpluchtveringen, schroefveren en geregelde schokbrekersystemen. Haar bewezen expertise maakt VB-Airsuspension tot een gevestigde orde in de OEM markt en sinds 25 jaar tot specialist in het achteraf ombouwen van voertuigen. Door deze samenwerking zullen alle competenties, welke bij de ontwikkeling en productie van (lucht) veersystemen nodig zijn, in Nederland worden gebundeld. Het management van DexKo heeft het volste vertrouwen in de toekomstige samenwerking met het management en personeel van VB-Airsuspension.

Harald Hiller, President en CEO van AL-KO Fahrzeugtechnik, benadrukt het belang van deze strategische partnerschap: “Door de samenwerking met VB-Airsuspension versterken we onze positie als toonaangevende chassis fabrikant. Wij bouwen verder op de expertise en het know-how van VB-Airsuspension, hun (lucht-) veringsystemen zullen het chassis aanbod van AL-KO Fahrzeugtechnik complimenteren. Hiermee verbreden wij ons product assortiment. Verder kijk ik er ook naar uit om met het bestaande management team samen te werken.”

Financiële details van deze partnerschap worden niet bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.