Nieuws

Mini-bestelauto: de Opel Rocks-e Kargo

Opel breidt het aanbod van de onlangs aangekondigde elektrische Rocks-e verder uit met een micro-bedrijfswagenvariant. De nieuwe Rocks-e Kargo is slechts 2,41 meter lang, 1,39 meter breed en 1,52 meter hoog en biedt toch zo’n 260 liter aan flexibel inzetbare laadruimte (tot bovenzijde modulaire laadruimte). Samen met zijn draaicirkel van slechts 7,20 meter laat de Rocks-e Kargo zich eenvoudig door de smalste steegjes manoeuvreren. In combinatie met de actieradius van 75 kilometer (WLTP*) is deze micro-bedrijfswagen ideaal voor emissievrije bezorging van bijvoorbeeld pakketjes, maaltijden (zoals pizza’s) of medicijnen in binnenstedelijke gebieden.

“De nieuwe Opel Rocks-e Kargo is een zeer compacte, emissievrije bedrijfswagen die de uitdagingen van alledag aangaat en overwint. Hij is slim, praktisch, efficiënt en volledig elektrisch. Het is een innovatief voertuig waar veel klanten op hebben gewacht. Waar scooters of grotere bestelwagens tegen beperkingen aanlopen, biedt deze compacte nieuwkomer het beste van twee werelden en nieuwe mogelijkheden voor ondernemers. Zo is hij perfect voor ‘last mile delivery’”, zegt Robin Uebbing, algemeen directeur bij Opel Nederland.

Bij de Opel Rocks-e Kargo heeft de passagiersstoel plaatsgemaakt voor een modulaire laadruimte die met een wand is gescheiden van de bestuurderspositie. De bestuurder heeft echter net zo veel ruimte en rijcomfort als in de reguliere Rocks-e. Bovendien is de laadruimte eenvoudig bereikbaar via de passagiersdeur of vanaf de bestuurderspositie. In het laatste geval is er toegang via een luik boven de laadruimte, dat richting de voorruit openklapt. Bij toegang via de passagiersdeur is de gehele afdekking van de laadruimte omhoog te klappen. Neergeklapt en vergrendeld kan de afdekking maximaal 40 kg dragen en gebruikt worden als bureau met een antislip oppervlak. Handige uitsparingen in het oppervlak bieden plaats aan bezorglijsten, een clipboard in A4-formaat of een laptop of tablet. Eveneens binnen handbereik van de bestuurder is een extra, wegklapbaar bergvak voor kleine spullen zoals zonnebril, agenda of pennen. De hoogte van de afdekking van de laadruimte zorgt voor een onbeperkt zicht rondom.

Om de laadruimte van de Opel Rocks-e Kargo nog flexibeler inzetbaar te maken, kan de afdekking ook volledig worden verwijderd en opgeborgen achter de bestuurdersstoel. Zo kunnen ook grotere en hogere objecten worden vervoerd. Bovendien is de laadvloer aan de passagierszijde in hoogte verstelbaar. Door die hoger te plaatsen, worden twee afzonderlijke compartimenten gecreëerd. Met de vloer in de laagste stand is er plaats voor objecten van maximaal 1,20 meter lang. In totaal biedt de uiterst compacte en wendbare Opel Rocks-e Kargo zo’n 260 liter laadruimte en een laadvermogen van 140 kg.

Net als bij de reguliere Opel Rocks-e levert de elektromotor in de Rocks-e Kargo een continuvermogen van 6 kW (8 pk) en een piekvermogen van 9 kW (12 pk) tijdens accelereren. De 5,5 kWh-batterij is in circa 4 uur volledig op te laden via een 220V huishoudelijk stopcontact (1,8 kW laadsnelheid). Een volle batterij biedt een actieradius tot 75 kilometer (WLTP*). De handige, bijbehorende laadkabel van drie meter zit permanent in het voertuig en kan eruit worden getrokken als het stopcontact zich niet direct naast het voertuig bevindt. Voor optimaal gebruiksgemak levert Opel een optionele adapter om te kunnen laden bij een openbaar laadpunt.

Ook typerend voor de Opel Rocks-e Kargo zijn de two-tone voor- en achterzijde en het Opel Vizor familiegezicht. Energiezuinige LED-koplampen en LED-richtingaanwijzers zijn standaard, terwijl het ontwerp van de dorpels en carrosseriepanelen de robuuste uitstraling versterken. Verder openen de portieren in tegengestelde richting van elkaar, waarbij de passagiersdeur naar achteren opendraait. Het standaard glazen panoramadak, uitzonderlijk voor een voertuig als dit, zorgt voor veel lichtinval en een aangename sfeer in het interieur.

De nieuwe Opel Rocks-e Kargo wordt later dit jaar aan de Opel-familie toegevoegd. Meer informatie over prijzen en beschikbaarheid volgt binnenkort.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.