Nieuws

Mitsubishi presenteert nieuwe L200

Eind juli heeft Mitsubishi Motors de nieuwe L200 pick-up gepresenteerd. De L200, in andere delen van de wereld Triton genoemd, is alweer toe aan zijn zesde generatie en is nu volledig vernieuwd, inclusief een nieuw ladderframe als chassis. In delen van Azië is de L200 per direct leverbaar. Wanneer de nieuwe L200 naar Europa komt, is nog niet bekend.

Mitsubishi Motors heeft in de afgelopen 45 jaar ongeveer 5,6 miljoen pick-up trucks geproduceerd, verdeeld over vijf generaties. De nieuwste L200, de zesde generatie, is nu volledig herontworpen na negen jaar. Het nieuwe model, gebaseerd op het concept “Power for Adventure,” heeft een nieuw ontworpen interieur, exterieur, chassis, ladderchassis en motor.

Zetten we het nieuws van de nieuwe L200 op een rijtje, dan zien we een sterkere carrosserie vergeleken met het vorige model, een nieuw ladderchassis voor duurzaamheid, en een nieuwe motor met verbeterd vermogen en milieuprestaties. Ook is er een nieuwe ophanging voor extra rijcomfort en stuurstabiliteit en een Super Select 4WD-II systeem voor betere prestaties op en naast de weg. Het uiterlijk van de L200 is nog robuuster dan voorheen en ook het interieur is volledig vernieuwd. Het in Tokyo gepresenteerde model wordt leverbaar als dubbele cabine, enkele cabine en club-cabine, maar het valt nog te bezien wat er leverbaar wordt in Europa.

De L200 heeft een nieuw ladderchassis met meer stijfheid en duurzaamheid dankzij een grotere dwarsdoorsnede en het gebruik van sterker staal. Het nieuwe chassis verbetert de rijprestaties en veiligheid bij belasting en botsingen. De carrosserie is ook lichter dankzij sterker staalmateriaal. De nieuwe 2,4 liter dieselmotor komt in drie vermogensvarianten (110, 130 en 150 kW) en levert meer vermogen en koppel. De auto wordt geleverd met een automatische zesversnellingsbak met Sport-modus of handgeschakelde zesversnellingsbak met shift-by-wire. Veiligheidsvoorzieningen omvatten Adaptive Cruise Control, Forward Collision Mitigation, Blind Spot Warning, Lane Change Assist en Rear Cross Traffic Alert.

De L200 heeft verschillende 4WD-modi, waaronder Super Select 4WD-II met verschillende rijmodi voor diverse omstandigheden. Het design benadrukt zowel wendbaarheid als robuustheid, met een krachtige voorkant en brede carrosserie. Het interieur is ontworpen voor functionaliteit, met aandacht voor zichtbaarheid en gebruiksgemak van schakelaars en knoppen. De hoogte van de laadvloer is ten opzichte van het vorige model met 45 mm verlaagd tot 820 mm en het bovenste oppervlak van de bumperhoek is vergroot en verstevigd met een frame dat als  opstapje kan worden gebruikt, waardoor de praktische bruikbaarheid is verbeterd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.