Nieuws

Mobike onderweg met Renault Master

Volvo Group Truck Center heeft onlangs een bijzondere Renault Master bakwagen geleverd aan FOX Global. De logistiek dienstverlener is in Nederland fulfillment supplier van Mobike, een concept voor deelfietsen dat een aantal maanden geleden in Rotterdam is gelanceerd. FOX Global zorgt voor de optimale inzet van de deelfietsen door de fietsen na gebruik naar strategische opstapplaatsen terug te brengen.

Door middel van een ingebouwde simkaart en gps in het ‘smart’ fietsslot is de locatie en status van de Mobike-deelfietsen continu inzichtelijk. Gebruikers vinden via de Mobike-app de dichtstbijzijnde fiets en mogen deze na gebruik overal achterlaten. FOX Global haalt alle fietsen op uit het buitengebied rond Rotterdam, houdt ze in goede conditie en zorgt voor een goede spreiding én nette stalling van de fietsen op veelgebruikte plekken.

De Renault Master die Volvo Group Truck Center samen met FOX Global heeft uitgedacht, bestaat uit een laag platformchassis met een bakopbouw. Om de laadruimte ook vanuit de cabine toegankelijk te maken, is er een doorloop gemaakt in de achterwand en het kopschot. Ook is het plafond weggezaagd onder de dakspoiler om een volledige stahoogte te creëren. “Deze bakwagen sluit naadloos aan bij onze taak. De lage instap en de schuifdeur in de zijwand maakt het laden en lossen nog gemakkelijker”, vertelt Norman de Vos, directeur van FOX Global. De Renault Trucks Master wordt aangedreven met een D2.3 130 pk Euro 6 turbomotor en is standaard uitgerust met rijhulptechnologieën die de verkeersveiligheid in de binnenstad verhogen, zoals achteruitrijradar en Lane Departure Warning.

FOX Global Express, de eigen koerierstak van de internationaal opererende logistiek dienstverlener FOX Global, rijdt al enkele jaren met Renault Master gesloten bestelwagens van Volvo Group Truck Center. Voor deze en de nieuwe bakwagen heeft De Vos een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. “We zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van de Master en over de werkplaatsservice van VGTC”, aldus De Vos. “Met deze Renault Trucks Master bewijzen ze wederom hun meerwaarde als bedrijfswagendealer. Op korte termijn verhuist ons warehouse naar een nieuwe locatie vlakbij VGTC in Berkel en Rodenrijs, waardoor de lijnen nog korter worden.”

Het Smart Bike Share concept van Mobike is gebaseerd op high-tech toepassingen. Gebruikers openen het fietsslot door met hun smartphone de QR-code op de fiets te scannen. Zodra de fiets na de rit weer op slot is gezet, wordt de huur automatisch beëindigd. Het Mobike Smart Bike Share-concept zal naar verwachting snel uitgebreid worden binnen Nederland.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.