Nieuws

De Provincie Gelderland neemt voor haar wegbeheer dinsdag de eerste drie van in totaal negen nieuwe Volkswagens Amarok in gebruik. De pick-ups zijn omgebouwd door Veth Automotive.

Omdat de veiligheid van medewerkers en weggebruikers voorop staat, zijn de nieuwe voertuigen uitgerust met een aantal nieuwigheden. De striping op de ‘oude’ voertuigen was minimaal aanwezig, daarom zijn de nieuwe voertuigen voorzien van een nieuwe opvallende klasse 3 contourmarkering wat zowel overdag als ’s avonds veiligheid biedt in de vorm van vergrote zichtbaarheid. Omdat de fend-off positie belangrijk is voor het dagelijkse gebruik is de striping hierop toegepast en is 1/3 deel reflecterend gemaakt. Het kenmerkende element van de provincie; de provincie kleuren komen terug op het dak.

Naast de nieuwe striping, is er gekozen voor een mobiel verkeersinformatiesysteem van TTI Partners. Dit systeem is geplaatst op het dak van de Volkswagen Amarok. Het gebruik van de TACTIC (Traffic Assistance Control and Traffic Information Control), zoals het systeem heet, verhoogt de veiligheid van de gebruiker en de verkeersdeelnemers aanzienlijk. Bij een veranderende verkeerssituatie kunnen weggebruikers, mede door een 45 graden draaibaarheid bij een ‘fend-off’ positie, tijdig geïnformeerd worden wat uiteraard bijdraagt aan de veiligheid. Doordat de TACTIC, anders dan statische verkeersmatrixborden, al rijdend overal en altijd inzetbaar is en real-time informatie verschaft over de wegsituatie, draagt het in hoge mate bij aan de verkeersveiligheid. Andere partijen welke al gebruik maken van de TACTIC zijn bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, Politie, gemeenten, provincies en wegbeheerders.

Het project is een samenwerking tussen VW-dealer Zijm, fleetmanagementspecialist Fleetcraft, Veth Automotive en TTI Partners.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.