Nieuws

Nieuwe Amarok eind dit jaar op de markt

Volkswagen teast wat af met de nieuwe Amarok. Beetje bij beetje worden details over de nieuwe pick-up vrijgegeven, maar het echte product komt pas eind dit jaar op de markt.

Volkwagen rept over een nieuw design, maar de nieuwste foto’s laten een nog altijd hevig gecamoufleerd model zien, dus dat moeten we dan maar geloven. Wat al wel duidelijk is, is dat de nieuwe Amarok, ontworpen samen met Ford, langer wordt. De totale lengte is 535 cm en dat is iets meer dan 10 cm langer dan vorige Amarok. De wielbasis is met 327 cm in totaal 17,5 cm gegroeid. Daardoor is er meer ruimte in de dubbele cabine, al moeten we nog maar zien of die in Nederland op de markt komt. Aangezien de wielbasis van de nieuwe Amarok meer groeit dan zijn totale lengte, worden de overhangen van de carrosserie kleiner. Dat heeft volgens VW een positief effect op de terreincapaciteiten.

Het laadvermogen van de nieuwe Amarok komt uit op 1,2 ton en het trekkend vermogen bedraagt 3,5 ton. Afhankelijk van de markt zullen er één benzinemotor en vier dieselvarianten beschikbaar zijn, met een inhoud van 2.0 tot 3.0 liter. Een V6 komt er ook weer. De Amarok wordt leverbaar met achterwielaandrijving, inschakelbare en permanente 4WD. Een groot aantal voorgeconfigureerde rijmodi met meerdere niveaus helpt de chauffeur, ook in niet alledaagse situaties. Meer veiligheid wordt geboden door meer dan  30 rijhulpsystemen, waarvan er meer dan 20 volledig nieuw zijn voor de Amarok.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.