Nieuws

Na het ontstaan van de AutoLease Inkoop Combinatie (verder: AIC) in juli 2017, is er in het 4e kwartaal van 2018 een nieuw bestuur gekozen. Voorzitter Norbert Karthaus (Hiltermann Lease) is teruggetreden, samen met Robert Nienhuis (Hitachi Capital Mobility) en Frank van Klink (XLLease). Nieuwe leden zijn Paul Harms  in de rol van voorzitter en Mark Feddes. De huidige penningmeester Michiel Looman  en secretaris Rob Gielens blijven dezelfde rol vervullen. Jurgen Otten neemt de functie van vicevoorzitter op zich.

Hiermee ziet het nieuwe bestuur van de AIC er als volgt uit:

  • Voorzitter – Paul Harms (Mobility Service Nederland, op de foto)
  • Vicevoorzitter – Jurgen Otten (Prolease)
  • Penningmeester – Michiel Looman (MKB Lease)
  • Secretaris – Rob Gielens (Riemersma Leasing)
  • Lid Operationele Zaken – Mark Feddes (Hitachi Capital Mobility)

Harms: “Na een intensief jaar waarin de directie van AIC in principe drie coöperaties diende aan te sturen, gaan we vanaf januari 2019 met veel enthousiasme verder met de opbouw van het nieuwe AIC. In die vernieuwde vorm zal de AIC een nog sterker label worden om voor haar leden de best mogelijke inkoopvoorwaarden te bedingen. De AIC bezet met haar leden een top-5 positie in de Nederlandse auto-leasemarkt, als er gekeken wordt naar het aantal auto’s onder contract en inkoopkracht. Door de huidige processen verder te optimaliseren, de samenwerking met de leveranciers te verbeteren en de trends in de markt op de voet te volgen zal de AIC van nog grotere waarde voor haar leden zijn. Het huidige bestuur wil de voormalige bestuursleden Norbert Karthaus, Robert Nienhuis en Frank van Klink hartelijk danken voor hun fantastische inzet, initiatieven en goede werk. Samen met de directie van AIC, Jan van Eijk en Manfred van Dijk, kijken we uit naar de mooie ontwikkelingen die voor ons liggen.”

De Coöperatie AutoLease Inkoop Combinatie U.A. ontstond in juli 2017 na een samengaan van de leden van Leaseplatform en AutoLease Alliance. Per januari 2019 vertegenwoordigt de inkoopvereniging de inkoopbelangen van 22 autoleasemaatschappijen, met een gezamenlijke vloot van ruim 100.000 voertuigen. De organisatie stelt zich ten doel om de positie van deelnemende leasemaatschappijen te versterken. Dit gebeurt door het bundelen van kennis, vaardigheden en capaciteit, en op basis van een duurzame samenwerking met derde partijen als fabrikanten, importeurs, dealerketens en andere leveranciers.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.