Nieuws

Nieuw webinar over asset tracking

Webfleet Solutions organiseert op donderdag 10 maart 2022 een nieuw webinar in Studio Eisma. Dit keer is het onderwerp ‘asset tracking’, want altijd realtime zicht op je auto’s, aanhangers en kostbare materialen is van het hoogste belang.

Het tracken en beheren van bedrijfsmiddelen was vroeger een tijdrovende klus. Tegenwoordig helpt ingenieuze software fleetmanagers om via één interface zicht te houden op voertuigen. Zo krijg je meer controle over je bedrijfsproces, kun je bijvoorbeeld trucks en trailers eenvoudig aan elkaar koppelen en kun je zelf in actie komen als bedrijfsmiddelen bedoeld of onbedoeld kwijtraken. Het is dan ook niet vreemd dat deze vorm van materiaalbeheer, asset tracking, aan populariteit wint.

​​​​​​​Asset tracking kan door middel van gps, RFID of met behulp van barcodes. Het doel is altijd hetzelfde: op elk gewenst moment de locatie van elke trailer of asset te weten. Via desktop, tablet of smartphone volg je realtime de bewegingen van (aangedreven) bedrijfsmiddelen.

Bovendien helpt asset tracking de werklast te verminderen, taken te automatiseren, de waarde van bedrijfsmiddelen te behouden en het onderhoud te vereenvoudigen. Door bijvoorbeeld kilometers te registreren, kun je heel gericht onderhoud toepassen en zo onnodige onderhoudskosten voorkomen. Metingen van exact gereden kilometers of draaiuren maken het ook mogelijk om bij verhuur van materieel nauwkeurig te factureren.

Kortom: asset tracking kent veel voordelen. Maar hoe zet je het in om er het maximale uit te halen? Welke data verzamel je en hoe gebruik je deze informatie om bedrijfsprocessen te optimaliseren? Wat zijn de mogelijkheden en kansen van asset tracking middels gps? Wat zijn de laatste technische ontwikkelingen? Op deze vraagstukken gaat Remco Harkmans van Webfleet Solutions in tijdens het webinar ‘Altijd realtime zicht op je kostbare materialen’ op donderdag 10 maart tussen 12.30 en 13.00 uur.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.