Nieuws

Nieuwe Amarok krijgt V6 motor

De nieuwe Volkswagen Amarok debuteert komende zomer. Volkswagen Bedrijfswagens maakt weer een paar nieuwe details bekend, met onder de komst van een V6 diesel.

De nieuwe Amarok zal vanzelfsprekend weer een offroad-artiest zijn, maar ook zijn waarde kunnen bewijzen op een goed bospas. Deze zomer beleeft hij zijn première, waarna hij aan het eind van het jaar in de eerste paar markten te bestellen zal zijn.

De Amarok krijgt een volledig nieuw design. Zo wordt hij aan de buitenkant tien centimeter langer en ruim vier centimeter breder dan de huidige versie. De Amarok krijgt echter ook van binnen een duidelijke upgrade, zoals de nieuwste schets aangeeft.

“De nieuwe Amarok maakt indruk door zijn stoere, eerlijke design”, legt Albert-Johann Kirzinger, Head of Design bij Volkswagen Bedrijfswagens, uit. “Dat zie je ook terug in het interieur van de pick-up. De opgeruimde architectuur, de machinaal vormgegeven elementen, de heldere, strakke oppervlakken en een bijzonder hoogwaardige cockpit tillen het Volkswagen-DNA naar een nieuw niveau en benadrukken dat de Amarok recht heeft op de status van premiumvoertuig.”

In de toekomst zal de Amarok over nog meer uitgebreide technische voorzieningen beschikken, die niet alleen als werkinstrument van nut zijn. In zijn nieuwste generatie zal het voertuig nu over aanzienlijk meer rijhulpsystemen beschikken en over de middelen om indruk te maken op klanten als het gaat om connectiviteit. Zo zal de Amarok over innovaties beschikken die in dit segment nog niet eerder te zien waren.

“Qua aandrijving blijven we voor de nieuwe Amarok gebruikmaken van uiterst efficiënte TDI-dieselmotoren”, zegt Lars Menge, hoofd productmarketing bij Volkswagen Bedrijfswagens. “En er zal in de toekomst ook een krachtige V6 TDI beschikbaar zijn, plus nog meer motoren die telkens specifiek zijn voor de markt. Met andere woorden, afhankelijk van de markt zal de Amarok efficiënt en krachtig vooruitgaan als diesel- of benzinevoertuig.”

De Amarok is sinds 2010 in serieproductie. Sindsdien zijn er meer dan 815.000 voertuigen verkocht. De nieuwste versie van de pick-up, die samen met Ford is ontwikkeld door teams in Australië en Europa, zal in de toekomst worden geproduceerd in de Zuid-Afrikaanse stad Silverton.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.