Nieuws

De Groupe PSA heeft woensdagmiddag de International Van of the Year Award 2019 in ontvangst genomen voor haar nieuwe bestelauto’s Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner. Juryvoorzitter Jarlath Sweeney overhandigde de prestigieuze award aan Philippe Narbeburu, senior vice-president Light Commercial Vehicles van PSA.

David McQueen, Head of LCV Product Development, Groupe PSA; Jarlath Sweeney, Chairman of International Van of the Year; Philippe Narbeburu, Senior Vice-President, Light Commercial Vehicles, Groupe PSA.

De International Van of the Jury bestaat uit 25 vooraanstaande Europese bedrijfsjournalisten, die jaarlijks de beste nieuwe bestelauto kiezen. Voor 2019 stemden zij op de Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner. Het trio vormde samen één genomineerde en genereerde 127 punten van de jury. De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter eindigde met 92 punten als tweede. De Ford Transit Connect finishte als derde, voor de Renault Master Z.E. en de Ford Transit Courier.

De nieuwe bestelauto’s van PSA zijn de eerste vruchten van samenwerking tussen de merken Peugeot, Citroën en Opel. Gedurende uitgebreide testritten konden de juryleden kennisnemen van het hoge niveau van de Berlingo, Combo en Partner op het gebied van weggedrag, comfort en praktisch gebruik. De nieuwe PSA van werd ontwikkeld op het EMP2 platform van de Groupe.

Een bijzonder blije Philippe Narbeburu reageerde direct op het winnen van de award: “Namens Groupe PSA wil ik alle leden van de IVOTY jury beanken voor het tonen van hun vertrouwen in ons met deze prestigieuze Internationale Van of the Year award. Het is een geweldige bron van trots en een prachtige beloning voor de teams die zich de afgelopen vier jaar hebben voorbereid op de release van deze nieuwe generatie C-Van. Het is ook een goed voorteken voor de toekomst van onze nieuwe Peugeot Partner, Citroen Berlingo en Opel Combo. We hebben ze ontworpen als onderdeel van een gezamenlijk programma waarin we oplossingen zo nauwkeurig mogelijk afstemden op de behoeften van onze BtoB-klanten op het gebied van gemak, rijhulpsystemen en veiligheid. Deze prijs, gegeven door een veeleisende jury van kenners, heeft vandaag onze expertise en positionering van onze line-up erkend als de beste op de markt. ”

 Jarlath Sweeney, voorzitter van IVOTY, beschreef de nieuwe bestelauto’s als ‘de belangrijkste kleinschalige bestelwagenontwikkeling in jaren’. Hij voegde eraan toe: “Het nieuwe trio van PSA, Berlingo, Combo en Partner, zijn toekomstbestendig, zitten boordevol technologische vooruitgang om de bestuurder te helpen en financieel voordeel te bieden aan de eigenaar of wagenparkbeheerder. Het ontwerpen van een Overload Indicator is een geweldig initiatief omdat het de naleving van regels zal waarborgen en de veiligheid zal vergroten. De beschikbaarheid van versies met twee wielen is een nieuwe stap voorwaarts, net als de introductie van een vierwielaangedreven variant, aangezien een toenemend aantal nutsbedrijven op zoek zijn naar 4×4-tractie in een kleine bestelwagen. Al met al een uitstekend pakket, goed in elkaar gezet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.