Nieuws

Nieuwe camper op Crafter-basis

Vorig jaar onthulde Volkswagen Bedrijfswagens de California XXL concept. Dat studiemodel heeft de basis gevormd voor de nieuwe camper die Volkswagen binnenkort op de Caravan Salon (24 augustus – 2 september) in Düsseldorf introduceert.

Dat is dan wel een beetje te laat, want de zomervakantie is dan net achter de rug. Het ontwerp van de Crafter-camper is gebaseerd op het California XXL-studiemodel en heeft het DNA van de iconische California (Transporter). Net als die laatste is de nieuwe camper te bestellen met een carrosserie in één kleur of in duo-tone.

Het interieur van de kampeerauto valt op door zijn heldere tinten en uiterst praktische oplossingen. De badkamer (met douche en toilet), het keukenblok en de slaapkamer achterin zijn ingericht voor optimaal gemak onderweg.

De Volkswagen California werd in 1988 gelanceerd en was gebaseerd op de derde generatie van de Transporter. Volkswagen Bedrijfswagens produceert nu de zesde generatie van de California en vierde recent zowel de dertigste verjaardag van het model als de bouw van het 100.000ste exemplaar. Met dat productieaantal is de California de meest succesvolle camper ooit.

Aanvullende details over de nieuwe, grote camper op Crafter-basis van Volkswagen Bedrijfswagens volgen in aanloop naar de Caravan Salon in Düsseldorf.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.