Nieuws

Nieuwe Citan krijgt elektrische variant

1

Mercedes-Benz kondigt de volgende editie aan van de Citan, haar kleinste bestelauto. Er komt ook een elektrische variant. De Citan is een afgeleide van de Renault Kangoo en ook daarvan is al een nieuwe generatie aangekondigd.

“De nieuwe Citan wordt op alle fronten een compleet nieuw model en zal bij de eerste oogopslag direct herkenbaar zijn als een Mercedes-Benz. De opvolger van onze compacte bestelwagen krijgt een pakket aan merk-onderscheidende features”, verklaart Marcus Breitschwerdt, Hoofd Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz Vans levert de Citan sinds 2012 en is in Nederland vanaf het begin een succes, met tot wel 10 procent marktaandeel in het small van segment. De compacte bestelwagen met zijn grote laadruimte is geschikt voor de verschillende uitdagingen in de stad. Vooral binnen de snelgroeiende on-demand bezorgdienstensector wordt de nieuwe compacte bestelauto volgens Mercedes-Benz een nog interessantere optie. Verantwoordelijk voor het succes van de huidige Citan is vooral de combinatie van zijn grote functionaliteit, veelzijdigheid, verbruik, het uitgebreide pakket aan veiligheidssystemen en hoge rijcomfort.

Met de opvolger van de Citan geven Daimler AG en Renault-Nissan-Mitsubishi een vervolg aan hun strategische samenwerking die negen jaar geleden is gestart.

Renault liet afgelopen voorjaar al een voorproefje zien van de nieuwe Kangoo (ZE) en zei toen al dat het door de Nederlander Laurens van den Acker getekende conceptmodel zeer goed lijkt op het uiteindelijke productiemodel.

1 reactie op “Nieuwe Citan krijgt elektrische variant

  1. RouteXL schreef:

    Renault heeft een aantal elektrische auto’s met een flink grote range. De batterij is echter een prijsbepalenede factor voor elektrische auto’s. Hopelijk komen er keuzes in de grootte van de batterij en daarmee de aanschafprijs van deze bestelauto. Niet iedereen heeft de grootste capaciteit nodig, vooral voor stadsdistributie is het niet nodig om een bereik van honderden kilometers te hebben. Bij langzaam rijden en stilstaan is de elektrische auto immers enorm efficiënt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.