Nieuws

Nieuwe Defender ook op grijs kenteken

2

Op de afgelopen IAA in Frankfurt stond de nieuwe Land Rover Defender. Veel is al gezegd over de heruitvinding van Land Rovers klassieke offroader, maar dat gaat vooral over de personenwagenversie.

De New Defender 90 versie wordt echter binnenkort ook leverbaar als robuuste 90 Commercial. De Commercial combineert volgens Land Rover terreinkwaliteiten met de praktische ruimte van een bedrijfsauto. De 90 Commercial voldoet aan de ombouw- en inrichtingseisen voor bestelauto’s. De New Defender 90 Commercial is verkrijgbaar vanaf 46.730 euro. Op de stand van Land Rover stond al een Commercial versie en die stal in zijn ‘kale uitvoering’ volgens kenners de show, omdat hij het dichtst bij het oorspronkelijke van de Defender bleef.


2 reacties op “Nieuwe Defender ook op grijs kenteken

  1. Frits van Endhoven schreef:

    Mag je zo’n 90 op grijs kenteken ook kopen als particulier en wat zijn daar de financiële consequenties van?

  2. Arjan Velthoven schreef:

    Als particulier kun je geen bestelauto op grijskenteken kopen. Je kunt de Defender wel in bestelauto-uitvoering kopen, maar dan betaal je als particulier gewoon BTW, BPM en een hogere MRB. Zie ook https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/motorrijtuigenbelasting/soort_motorrijtuig/bestelauto/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.