Nieuws

Nieuwe fleetconnectiviteit bij Mercedes-Benz

Mercedes-Benz introduceert nieuwe connectiviteitsdiensten voor bedrijfswagenparken. Om de expertise op het gebied van fleetconnectiviteit te bundelen werd Mercedes-Benz Connectivity Services GmbH (gevestigd in Duitsland) opgericht als dochteronderneming van Daimler AG. Op operationeel niveau zal de nieuwe onderneming worden geleid door Daimler Financial Services.

“De toekomst van de mobiliteitsdiensten is digitaal en connectiviteit speelt daarbij een belangrijke rol. Door de nieuwe ‘connect business’-services toe te voegen aan de vertrouwde connectiviteitsdiensten van ‘Mercedes me’ richten we ons tot het segment van de fleet- en businessklanten en focussen we op hun specifieke eisen”, aldus Franz Reiner, CEO van Mercedes-Benz Bank en lid van de Raad van Bestuur van Daimler Financial Services, verantwoordelijk voor Europa. “Daimler baseert zijn strategische focus op de vier pijlers van het CASE-concept: ‘Connected’, ‘Autonomous’, ‘Shared & Services’ en ‘Electric Drive’. Door fleetvoertuigen te ‘connecten’ zetten we een nieuwe stap in Daimlers evolutie van autofabrikant naar leverancier van mobiliteitsdiensten.”

Drie betalende connectiviteitsdiensten zijn per direct beschikbaar onder het ‘connect business’-merk, en dat voor alle fleet- en businessklanten – van individuele ondernemers tot grote wagenparken van multinationals. Een van die services draagt de naam ‘Vehicle Monitoring & Maintenance’. Hiermee kunnen fleetmanagers hun wagenpark beheren via het webportaal ‘connect business’ waarin ze 24/7 een compleet overzicht van alle fleetparameters kunnen opvragen. Met behulp van intelligente analyse- en rapportageinstrumenten voor alle statische en dynamische voertuiggegevens, kunnen de voertuigen worden beheerd. Zo kan onderhoud nauwkeuriger worden gepland en de werkplaatscapaciteit beter worden benut. ‘connect business’ ondersteunt een proactieve aanpak, helpt de bestaande processen te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen. Met de service ‘Vehicle Logistics’ biedt ‘connect business’ kaart- en GPS-ondersteunde functies die de huidige locatie van voertuigen in de zakelijke modus visualiseert op een gestructureerde kaart. Dit kan bijdragen tot een efficiëntere dienstverlening naar de B2B-klant.

‘Digital Driver’s Log’ biedt bestuurders een geautomatiseerd digitaal rittenboek. Dat beschermt de privacy van de gebruikers aangezien ze op elk moment kunnen overschakelen op een privé modus. Tegelijkertijd profiteert de fleetmanager van een grotere transparantie wat zakelijke ritten betreft. De service biedt bovendien mogelijke belastingvoordelen voor bestuurders door een transparante registratie van het aantal zakelijke kilometers.

Christoph Ludewig, Hoofd van Mercedes-Benz Connectivity Services, legt uit: “We gebruiken en optimaliseren de knowhow van de Daimler-groep op het gebied van connectiviteit en aanverwante services. Met ‘connect business’ kunnen fleet- en businessklanten op comfortabele en gepersonaliseerde wijze gebruikmaken van een moderne connectiviteitsoplossing. Hiermee wordt een meerwaarde gecreëerd, zoals optimalisering van de proceskosten door het realtime doorgeven van kilometerstanden en een verregaande transparantie.”

Alle Mercedes-Benz voertuigen hebben uitgekiende beveiligings- en antidiefstalsystemen. Gegevensbeveiliging, privacy en diefstalbescherming vormen dan ook een belangrijk onderdeel van onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Deze en andere maatregelen dienen om persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang of illegale verwerking en publicatie. Ze maken deel uit van Daimlers informatiebeveiligingssysteem en worden voortdurend aangepast aan de technische ontwikkelingen.

De nieuwe ‘connect business’-service kan in bestaande IT-omgevingen worden geïntegreerd als web-based frontend of via een universele interface. Gegevens zullen worden overgedragen door een communicatiemodule, die tijdens het productieproces in de auto wordt ingebouwd.

Na de introductie in Duitsland lanceert Mercedes-Benz Connectivity Services GmbH de services ook in andere Europese markten, afgelopen week ook in Nederland.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.