Nieuws

Op de Autosalon van Genève presenteert Goodyear de nieuwste ontwikkelingen van het prototype van de slimme band, een compleet informatiesysteem dat bestaat uit een band, sensoren en cloudgebaseerde algoritmen, die allemaal samenwerken om in real-time via een mobiele app te communiceren met wagenparkbeheerders.

“Nu gedeelde mobiliteit steeds populairder wordt, zien we toepassingen waarbij het aantal gereden kilometers per voertuig de komende jaren substantieel gaat stijgen”, zegt Chris Delaney, President of Goodyear Europe, Midden-Oosten en Afrika. “Voor beheerders van een gedeeld wagenpark is het van cruciaal belang om proactief bandenservice te regelen, zowel met het oog op de klantervaring als op het bedrijfsmodel.”

Goodyears prototype van de slimme band staat voor doorlopende connectiviteit en realtime gegevensuitwisseling, waardoor optimaal gebruik van de band mogelijk is, voor een veiligere en meer rendabele mobiliteit en maximale bedrijfstijd.

De sensoren in de slimme band van Goodyear leveren samen met het voertuig en informatie van externe partijen, real-time gegevens aan de eigen algoritmen van Goodyear. Dankzij deze algoritmen wordt informatie over de status van de band – zoals slijtage, temperatuur en bandenspanning – voortdurend geactualiseerd en gedeeld met de wagenparkbeheerders.

“De informatie over de prestaties en slijtage van de band vormen een real-time signaal voor het geval een band service nodig heeft om de levensduur te verlengen, voor zuinig brandstofverbruik en prestatiekenmerken”, vervolgt Delaney. “Dit type proactief onderhoud biedt wagenparkbeheerders de mogelijkheid om potentiële serviceproblemen met banden precies vast te stellen en op te lossen, nog voordat ze ontstaan.”

Gedeelde mobiliteit blijft groeien omdat het leidt tot minder kosten en meer gemak bij de consument. In 2015 betrof het aantal gedeelde kilometers 4% van het aantal afgelegde kilometers wereldwijd. De verwachting is dat dit in 2030 meer dan 25% gaat bedragen.*

“De gedaante van mobiliteit blijft zich ontwikkelen, en daarmee ook de behoeften van consumenten en wagenparkbeheerders”, aldus Delaney. “Goodyear anticipeert op de producten, diensten en ervaringen die de mobiliteit gaan leveren die consumenten en wagenparkbeheerders nodig hebben.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.