Nieuws

Nieuwe Hyundai H300 debuteert in Brussel

1

De geupdate versie van de Hyundai H1 – in Nederland bekend als H300 – staat van 19 tot en met 27 januari op de Autosalon van Brussel. Meest opvallend aan de nieuwe Hyundai bestelauto is de ‘Cascading Grille’. Ook is een achterklep voortaan standaard in plaats van dubbele achterdeuren.

Het interieur van de H300 heeft een fikse opfrisbeurt gekregen. Het stuurwiel is nu in de hoogte en in de diepte verstelbaar en er is een nieuwe stoelbekleding. Het vernieuwde dashboard zocht duidelijk inspiratie bij hedendaagse personenwagens en toont aantrekkelijke rondingen en een duidelijk gestructureerde opbouw. De versnellingspook zit binnen handbereik van de bestuurder op een verhoogde uitsprong van de middenconsole. Alle knoppen voor verwarming en ventilatie zijn ergonomisch samengebracht op de middenconsole, waarin ook twee grote ventilatiemonden zijn ondergebracht. In het optionele Company of Travel Pack behoort een manuele airco tot de standaarduitrusting.

De H1 / H300 onderscheidt zich van concurrenten door in de laadruimte standaard twee zijschuifdeuren te hebben, met een doorlaadbreedte van 995 mm. De breedte van de laadruimte bedraagt 1620 mm, de hoogte 1350 mm. Tussen de wielkasten is 1270 mm ruimte beschikbaar, voldoende voor een europallet.

De H300 heeft nog altijd achterwielaandrijving en de motorisering blijft geënt op de 2.5 CRDi dieselmotor, die wel een upgrade heeft gekregen naar Euro6d. De motor is er met 136 of 170 pk. Standaard heeft de H300 een zesgangs handgeschakelde versnellingsbak. Een vijftraps automaat is alleen beschikbaar bij de 170 pk motor. De automaat is tevens leverbaar in combinatie met cruisecontrol.

De H1 / H300 is vanaf januari 2019 weer leverbaar in België. Of ook in Nederland de verkoop weer wordt opgepakt, is nog niet bekend.


1 reactie op “Nieuwe Hyundai H300 debuteert in Brussel

  1. Th.Koeppen schreef:

    Geen Hyundai bedrijfsvoertuigen te vinden bij Hyundai.be. Waarschijnlijk alleen verkrijgbaar in Nederland of een marketing directeur die ze vergeet op de Belgische website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.