Nieuws

Nieuwe motor en opties voor Citan

De Mercedes-Benz Citan gaat alweer zijn zevende levensjaar in en krijgt een nieuwe motor en een RED Design pakket dat de bestelauto wat verder verfraait.

De Citan Tourer, de personenautoversie dus, krijgt per direct een nieuwe 1.5 liter commonrail dieselmotor. Dit is de OM608, voldoende aan emissie-eis Euro6d-Temp en voorzien van SCR-technologie. Dat betekent dat berijders van een Citan met de OM608 vanaf nu moeten letten op Adblue. De OM608 is er in drie vermogensvarianten: 80 pk, 95 pk en 116 pk. De vermogens zijn met vijf pk verhoogd ten opzichte van de vorige motorgeneratie, de OM407. De nieuwe motor is gekoppeld aan een eveneens nieuwe 6-gangs handgeschakelde versnellingsbak. De nieuwe aandrijflijn komt komende zomer beschikbaar voor de Citan gesloten bestelauto.

Naast de motor presenteert Mercedes-Benz het RED Design pakket. Dat bestaat onder meer wat striping en chroom op het exterieur en wat kleuraccenten in het interieur. Er is de keuze uit rode accenten of chroomaccenten. Het pakket werd al eens geshowd op de IAA en Mercedes kreeg toen zo veel goede reacties dat het vanaf nu op de optielijst staat, voor zowel de Citan Tourer als de Citan Van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.