Nieuws

Nieuwe motoren en services voor Vito

Mercedes-Benz introduceert haar OM 654 dieselmotor, die we eerder al zagen in de nieuwe V-klasse, nu ook in de Vito. De Vito Tourer, om precies te zijn, dus de versie voor personenvervoer.

De Vito gesloten bestelauto zal hoogstwaarschijnlijk in een later stadium worden voorzien van nieuwe motoren, maar Mercedes-Benz werkt daarvoor waarschijnlijk toe naar de introductie van de WLTP-norm die voor bestelauto’s vanaf september dit jaar gaat gelden.

Dus nog geen OM654 voor de Vito bestelauto, maar de gesloten versie kan al wel profiteren van het Mercedes PRO fleetmanagementpakket. Dit pakket aan ‘Digital Connectivity Services’ biedt de wagenparkbeheerder extra tools voor een nog beter overzicht en analyse van de vloot. De Vito krijgt dezelfde digitale services die werden geïntroduceerd bij de Sprinter. Een communicatiemodule (LTE) met een permanent geïnstalleerde simkaart zorgt ervoor dat de technische vereisten in orde zijn. De Mercedes PRO Connect Connectivity- en fleetmanagement-oplossing helpt de wagenparkbeheerder de efficiëntie te verhogen, de bedrijfskosten te verlagen en de beschikbaarheid van voertuigen te verbeteren, terwijl ook de communicatie tussen de hele vloot wordt vergemakkelijkt. Dit zorgt voor een effectievere controle van de vloot en verlicht ook de belasting van de chauffeurs. Zo kan onderhoud beter worden ingepland en is pechservice sneller beschikbaar. Ook kan er sneller tussen planning / administratie en chauffeurs worden gecommuniceerd via de app. De wagenparkbeheerder kan met ‘Digital Records’ snel en online voertuigdata inzien en met Efficient Fleet Management de hele vloot effectief beheren en plannen. Daarbij is een tool om de rijstijl van chauffeurs te analyseren ook aanwezig. Met de PRO voorzieningen kunnen specifieke voertuigfuncties worden gecheckt, bijvoorbeeld of de deuren op slot zijn. Ook kan met een app het voertuig worden geopend, zodat niet iedere berijder een sleutel nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.