Nieuws

Nieuwe uitvoeringen Expert en Jumpy

Citroën en Peugeot brengen drie nieuwe uitvoeringen van de bestelauto’s Expert en Jumpy op de markt, die zijn toegesneden op specifiek gebruik. De nieuwe uitvoeringen komen naast de al bestaande versies, zodat de Expert en Jumpy er nu zijn in vijf uitvoeringen.

Peugeot leverde de Expert al in de Pro en Premium-uitvoeringen, die bij Citroën als Club en Control in de prijslijsten staan.

Daar komen nu drie uitvoeringen bij, die hetzelfde zijn als bij de Partner, Berlingo en Combo. De eerste is een versie die er speciaal is voor werk op bouwterreinen. De Expert en Jumpy hebben dan bijvoorbeeld een versterkte en hogere wielophanging, beschermplaat aan de onderzijde, een hoger laadvermogen (tot 1400 kg), drie zitplaatsen voorin en Grip Control. Bij Citroën heet deze uitvoering de Worker, Peugeot noemt hem de Grip.

De tweede uitvoering is bedoeld voor extra comfort voor lange ritten. Deze versie van de Expert en Jumpy heeft extra assistentiesystemen als lane control, cruise control, dodehoeksysteem maar ook mistlampen en elektrisch verstelbare spiegels. Deze versie heet bij Citroën de Driver, bij Peugeot de Asphalt.

Last but not least een Expert en Jumpy speciaal voor in de stad. Bij Citroën heet-ie de CityVan, Peugeot noemt hem de Urban. Deze uitvoering heeft onder meer keyless entry, een 180 graden parkeercamera, radio met 7 inche scherm, elektrisch verstelbare en inklapbare spiegels. De stadsversie is enkel verkrijgbaar in de lengte XS, met een lengte van 4.60 m.

Alle Experts en Jumpy’s zijn nu verkrijgbaar met Euro 6.d-Temp dieselmotoren van 100, 120, 150 en 180 pk, voorzien van 6 gangs handgeschakelde versnellingsbakken dan wel een achtgangsautomaat (alleen op de 180 pk versie van de BlueHDI-diesel).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.