Nieuws

Nieuwe versie Panasonic Toughbook CF-20

Panasonic kondigt een nieuwe versie van zijn volledig robuuste notebook met afneembare tablet aan. Deze vernieuwde CF-20 verrijkt mobiel zakelijk computergebruik met krachtigere prestaties, een verbeterde beveiliging en veel gebruiksgemak. Sinds de introductie in 2015 is de Toughbook CF-20 nog altijd de enige 10,1-inch volledig robuuste notebook met afneembare tablet.

Dankzij de zevende generatie Intel CoreTM vProTM-processortechnologie levert de verbeterde Panasonic Toughbook CF-20 meer prestaties bij een lager energieverbruik. Het 2-in-1 apparaat heeft een verlengde batterijduur van 17 uur. Standaard is nu een tweede accu in de toetsenbordruimte verwerkt. Bij afzonderlijk gebruik heeft de tablet een accuduur van 8,5 uur. In combinatie met de accu in het toetsenbord wordt een verdubbeling van de accuduur gerealiseerd.

Daarnaast heeft Panasonic de inlogbeveiliging van de Toughbook verbeterd met een via IR-sensoren en LED gekoppelde Windows Hello-compatibele camera aan de voorzijde. Gebruikers kunnen zo veilig en zonder wachtwoord inloggen met een eigen 3D-foto die door het apparaat wordt herkend. De notebook wordt geleverd met een optionele (op projectbasis) verwisselbare SSD voor de bescherming van gevoelige gegevens en een ingebouwde TPM 2.0 chip die een cruciaal hardware-onderdeel vormt bij het versleutelen en ontsleutelen van het apparaat. Dit zorgt voor een nog betere beveiliging in zakelijke omgevingen en beschermt kwetsbare overheids- en defensieorganisaties nog beter.

Een van de nieuwe functies is een optionele magneetstriplezer, waarmee klantkaarten, rijbewijzen, lidkaarten en dergelijke kunnen worden gescand. Ook de camera aan de achterkant is aanzienlijk verbeterd met als resultaat scherpere foto’s van een hogere beeldkwaliteit; zelfs bij weinig licht. Deze functionaliteiten in combinatie met een met handschoenen te bedienen touchscreen, een speciaal ontwikkelde voertuighouder en een desktopreplicator maken van de Panasonic Toughbook CF-20 de ideale computer voor de mobiele professional.

De Panasonic Toughbook CF-20 kan op verschillende manieren worden gebruikt, waardoor hij breed inzetbaar is. Het apparaat kan gebruikt worden als gewone notebook en in de presentatiestand, maar de tablet kan ook worden losgekoppeld van het toetsenbord en afzonderlijk worden gebruikt. De ingebouwde handgreep maakt het toestel gemakkelijk om mee te nemen en ergens op te hangen. Ten slotte kan het apparaat ook onderweg worden ingezet dankzij de handige voertuighouder (apart verkrijgbaar).

De CF-20 is met name bedoeld voor medewerkers die buiten de standaard kantooromgeving werken, zoals onderhouds- en servicemonteurs bij nuts- en telecommunicatiebedrijven, medewerkers van defensie, overheids- en hulpdiensten, experts van verzekeringsbedrijven, fleetmanagement- en autoverhuurbedrijven.

De Panasonic Toughbook CF-20 heeft een 10,1-inch multitouch WUXGA-scherm (1920 x 1200 pixels) dat met tien vingers kan worden bediend. Het apparaat is geschikt voor gebruikers die het touchscreen met handschoenen aan moeten bedienen. De notebook maakt bovendien gebruik van de nieuwste IPS Panel-technologie voor een beeldkwaliteit met een helderheid van 800 cd/m², die ongekend is voor tabletgebruikers die buiten werken. Daarnaast biedt de optionele digitizer pen gebruikers een aanzienlijk hogere nauwkeurigheid onder extreme weersomstandigheden.

De Panasonic Toughbook CF-20 draait op een Intel CoreTM i5-7Y57 vProTM-processor (4 MB cache, 1,2 GHz tot 3,3 GHz met Intel® Turbo Boost Technology) zonder ventilatoren, Intel® HD Graphics 615, 8 GB RAM, 256 GB SSD en het Windows 10 Pro-besturingssysteem.

Een belangrijk element van de veelzijdigheid van de Panasonic Toughbook CF-20 is het ruime aantal soorten poorten en aanpasbare opties waarmee het apparaat zeer flexibel kan worden geconfigureerd. Om te garanderen dat mobiele medewerkers altijd contact kunnen houden met het bedrijf, is de Panasonic Toughbook CF-20 uitgerust met een 2 MP Windows Hello-webcam met stereomicrofoon en een 8 MP documentatiecamera aan de achterkant. 4G LTE is optioneel voor een optimale verbinding met kantoor- en back-officesystemen, net als de nieuwste U-Blox 8 GPS voor nauwkeurige navigatie.

Voor de CF-20 bestaat er een volledige set randapparatuur, zodat mobiele medewerkers zowel onderweg als op kantoor maximaal productief kunnen zijn.

De slanke voertuigdocking met antennedoorvoer zorgt voor een maximaal communicatiesignaal in het voertuig en biedt gebruikers de mogelijkheid om alle functies van de CF-20 te gebruiken als het toestel in het dockingstation geplaatst is. De CF-20 kan zowel in gesloten als open stand veilig in de docking worden vergrendeld, waardoor de routeplanning en de gps-functionaliteit toegankelijk blijven.

Dankzij de desktoppoortreplicator kan de Panasonic Toughbook CF-20 ook worden gebruikt als desktop met krachtige prestaties. Daarnaast is er een batterijlader beschikbaar om vier batterijen tegelijk op te laden, wat ideaal is voor grotere organisaties.

Net zoals zijn voorganger heeft de robuuste Panasonic Toughbook CF-20 een magnesiumbehuizing, die gecertificeerd is conform IP65- en MIL-STD 810G, waardoor het een ideaal apparaat is voor buitengebruik en zware industriёle omgevingen. Tegelijkertijd is deze nieuwste Toughbook echter mobieler dan ooit dankzij het geringe gewicht van 1,89 kg als notebook; minder dan de twee kilogram die gebruikelijk is voor dit soort apparaten. De afneembare tablet weegt slechts 950 gram.

Het geïntegreerde handvat maakt het apparaat draagbaar en stabiel in gebruik. De toetsen die acht procent groter zijn dan die van de vorige generatie vergemakkelijken het invoeren van gegevens.

De Panasonic Toughbook CF-20 heeft standaard 3 jaar garantie en is vanaf maart 2018 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 2.218 euro excl. btw.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.