Nieuws

Nieuwe website RAI Keurmerk Aanhangwagens live

Om de veiligheid van aanhangwagens te verhogen, heeft RAI CarrosserieNL de digitale keurmerken RAI Aanhangwagen Keuring en RAI Aanhangwagen Onderhoud in 2018 ontwikkeld. Dit zijn keurmerken voor het keuren en/of onderhouden van aanhangwagens met een totaalgewicht tot 3.500 kg. Een grondige jaarlijkse controle op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen, chassis, banden, schokdempers en verlichting is onderdeel van de keuring. Bij het keurmerk RAI Aanhangwagen Onderhoud wordt ook preventief onderhoud uitgevoerd.

De website om deze keurmerken te ondersteunen staat nu live. De website  is bedoeld om de vindbaarheid van de aangesloten deelnemers te vergroten en om (potentiële) klanten meer informatie over de keuring en het onderhoud te verschaffen.

Met het RAI Aanhangwagen Keurmerk wordt voldaan aan de eisen vanuit de VCA. VCA staat voor Veiligheids Certificaat voor Aannemers en is bedoeld om aannemers en werknemers veiliger te laten werken en hiermee het aantal ongevallen te verminderen. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld. Vanuit de VCA zijn bedrijven verplicht hun aanhangwagens minimaal één keer per jaar te laten keuren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.