Nieuws

Nissan: nieuwe NV200 in 2009

Nissan presenteert in het eerste kwartaal van 2009 haar nieuwe bestelauto, de NV200. De auto is ontworpen om een zo optimaal mogelijke laadruimte te hebben en dat lijkt gelukt: volgens Nissan bedraagt het laadvolume 4,1 kuub.

De NV200 wordt in het voorjaar voor het eerst aan de wereld geshowd en pas dan worden ook de eerste beelden vrijgegeven. Bestelauto kreeg echter een sneak preview van de nieuwe bestelauto en kan verklappen dat het model er in ieder geval fors anders uitziet dan het concept model zoals dat eerder dit jaar op de IAA stond en dat het hele concept van de uitschuifbare achterzijde verdwijnt. De bestelauto krijgt gezien zijn afmetingen een plekje tussen de Kubistar en de Primastar in het Nissan gamma, dat de komende jaren echter fors op de schop gaat. De NV200 is de eerste van zo’n 13 nieuwe bestelauto’s die het Japanse merk de komende jaren gaat brengen.

De laadruimte van de NV200 is zoals gezegd ingericht op maximaal efficiënt gebruik. Zo kan er tussen de wielkasten een europallet worden gelegd en moet de laadruimte twee achter elkaar gelegde europallets kunnen herbergen. “De NV200 is belangrijk voor het doen slagen van de toekomst van Nissans bedrijfsauto’s”, aldus Andy Palmer, corporate vice president van Nissan Bedrijfsauto’s. “De NV200 geeft ons de kans om belangrijke markten te betreden met een auto die echt aan klantenwensen voldoet. De NV200 creëert daarbij een nieuw segment in de markt voor kleine vans”, aldus Palmer.

De NV200 wordt in het eerste half jaar van 2009 in Japan op de markt gebracht. Europa volgt in de tweede helft van 2009. China en andere markten volgen daarna. Om de stroom van nieuwe producten goed aan de man te brengen, heeft Nissan zijn sales, service en aftersales versterkt, met onder gespecialiseerde crews in meer dan 570 servicepunten in heel Europa.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.