Nieuws

Nissan gaat eind dit jaar haar fabrieken in het Spaanse Zona Franca, Montcada en Sant Andreu, alle gelegen in de regio Barcelona, sluiten. In Barcelona bouwt Nissan onder meer haar pick-up Navara en de e-NV200.

Nissan President en Chief Executive Officer, Makoto Uchida: “Nissan onderneemt actie om een sterke toekomst voor het bedrijf, in Europa en over de hele wereld, veilig te stellen. Europa blijft een belangrijke regio voor Nissan en daarom stellen we stappen voor om onze positie en onze winstgevendheid in deze zeer concurrerende markt te verbeteren. Het voorstel voor de sluiting van de fabriek in Barcelona voort te zetten is het resultaat van een uitgebreide studie om de overtollige productiecapaciteit te beperken en het algemene concurrentievermogen te verbeteren. Dit is niet een beslissing die we lichtvaardig nemen, maar is bedoeld om de sterkst mogelijke toekomst voor Nissan veilig te stellen.”

Nissan produceert al sinds 1983 voertuigen in Barcelona en heeft momenteel ongeveer 3.000 mensen in dienst. Die raken naar verwachting hun baan kwijt. In de afgelopen jaren hebben de marktomstandigheden ertoe geleid dat de productievolumes zijn gedaald tot minder dan 25 procent van de capaciteit van de fabriek, met alle gevolgen van dien voor het concurrentievermogen.

Nissan zou de Navara pick-up in Zuid-Afrika gaan bouwen. De e-NV200 zou worden ondergebracht bij de fabriek van Renault in Maubeuge.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.