Nieuws

Voor iedereen die nog dit jaar een elektrische bestelauto wil kopen, is een beetje vaart wel op zijn plaats: er zit nog maar 1.050.000 euro subsidie in de SEBA-regeling. Dat wil zeggen, nog maar vier procent van het totale budget.

De SEBA-regeling voor elektrische bestelauto’s, of beter gezegd: emissievrije bestelauto’s, ging met 30 miljoen euro van start op 23 april jl. Er is dus inmiddels voor ruim 28 miljoen euro subsidie aangevraagd.

UPDATE – Inmiddels is door nieuwe aanvragen de totale SEBA-regeling op. Mogelijk wordt het budget verhoogd. Daarom kunt u uw aanvraag blijven indienen, meldt RVO.
Op 23 april 2024 is de SEBA voor 2024 geopend met een budget van 30 miljoen euro. In de Voorjaarsnota is 30 miljoen euro extra budget aangevraagd waardoor het totaal zou uitkomen op 60 miljoen euro. De Voorjaarsnota is op 25 juni 2024 aangenomen door de Tweede Kamer en op 9 juli 2024 door de Eerste Kamer. Het aanvullend budget is pas definitief na akkoord van de Staatsecretaris Openbaar Vervoer en Milieu en publicatie in de Staatscourant.

Per bestelauto kan een subsidie van 5.000 euro worden aangevraagd, dus met het resterende budget kunnen er nog 210 emissievrije bestelauto’s de weg op. Dat zijn dan ook de laatste gesubsidieerde bestellers, want na 2024 houdt de SEBA-regeling op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.