Nieuws

Opel schrapt ruim 4.000 banen extra

Autofabrikant Opel wil in Duitsland tot 4.100 banen schrappen. Het bedrijf zou dat aan het personeel meedelen, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt. In ruil zou de overige personeelsleden een ‘werkgarantie’ krijgen.

Tot eind volgend jaar verdwijnen er zeker 2.100 banen. Eerder kondigde Opel al aan een kleine 7.000 banen te schrappen, het nieuwe verlies komt daar nog bij. Het nieuwe banenverlies gaat in eerste instantie niet gepaard met gedwongen ontslagen. Mensen kunnen vrijwillig vertrekken.

Opel laat volgens Handelsblatt weten dat het alle Duitse banen garandeert tot half 2025, waar dat eerder tot midden 2023 gold. Als eind volgend jaar 2.100 medewerkers vrijwillig zijn vertrokken, wordt de werkzekerheidsgarantie voor het overige personeel verlengd tot 2027. Als 3.100 medewerkers voor een vertrek kiezen duurt de baangarantie voor de rest zelfs tot 2029.

Het maximaal aantal werknemers dat vrijwillig weg mag, is 4.100. Van Opel mag personeel dat minimaal 57 jaar is met een regeling vertrekken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.