Nieuws

Opel Vivaro heeft ook Vizor-gezicht

Na de massale vernieuwing van het Stellantis bestelautogamma krijgt elk merk nu de gelegenheid zijn nieuwe auto’s voor te stellen. Dus presenteert Opel nu de nieuwe Vivaro, voorzien van het Vizor-familiegezicht.

De Vizor-look loopt naadloos door in de optionele LED-koplampen. De Vivaro heeft tal van nieuwe features. Er zijn in totaal achttien geavanceerde assistentiesystemen beschikbaar, waaronder Dynamic Surround Vision (binnenkort). De nieuwe cockpit van de Opel Vivaro is ook voorzien van nieuwe infotainmentsystemen gebaseerd op het Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies: twee 10-inch beeldschermen en draadloze smartphoneconnectiviteit bieden tal van personaliseringsmogelijkheden.

Met de nieuwe Vivaro Electric zet Opel zijn elektrificatie-offensief voort. Deze versie is moderner en duurzamer dan ooit en biedt een grotere actieradius tot 350 kilometer. Bijzonder is de e-Power Take-Off Unit, waarmee de batterij van de Vivaro Electric ook andere elektrische apparaten van stroom kan voorzien. Verder komt de nieuwe Opel Vivaro er ook met doorontwikkelde brandstofcel-aandrijving (Hydrogen). Ondernemers kunnen dus kiezen welk type aandrijflijn het best past bij het bedrijf.

“Onze succesvolle Vivaro is nu nog moderner, praktischer en duurzamer”, aldus Opel CEO Florian Huettl. “Met de nieuwe digitale cockpit, de grotere actieradius en de mogelijkheid om te kiezen voor de innovatieve Vivaro Hydrogen is deze alleskunner de kern van ons elektrificatie-offensief voor lichte bedrijfswagens. Voor elke ondernemer is er een Vivaro die past bij zijn behoeften.”

Naast batterij-elektrische en waterstof-elektrische aandrijving heeft Opel ook nog plek voor de verbrandingsmotor. Dieselmotoren met vermogens van 88 kW (120 pk) tot 130 kW (177 pk) maken het aanbod compleet.

Het aanbod van carrosserievarianten is net zo breed als dat van de aandrijflijnen. Opel levert de nieuwe Vivaro met keuze uit twee lengtevarianten (4,98 en 5,33 meter), als gesloten bestelwagen, met een dubbele cabine en als Platform Cabine als basis voor uiteenlopende conversies. Afhankelijk van de versie biedt de nieuwe Vivaro tot 6,6 m3 laadvolume en 1,4 ton laadvermogen.

Systemen zoals Forward Collision Alert met noodremassistentie, Intelligente Cruise Control, Lane Keep Assist, vermoeidheidswaarschuwing, het stabiliteitsprogramma voor een aanhangwagen (TSP, Trailer Stability Program) en flankbescherming completeren het aanbod aan elektronische assistentiesystemen. Adaptive Cruise Control met Stop & Go is aan de optielijst toegevoegd.

Bovendien zijn de opbergruimtes rond het instrumentenpaneel en in de middenconsole groter dan voorheen, zodat de dagelijkse benodigdheden gemakkelijker zijn op te bergen. Ook dit maakt de nieuwe Vivaro tot een veelzijdig ‘werkpaard’. Hij biedt bovendien het comfort en de wegligging die vergelijkbaar zijn met die van een personenauto, wat de tijd achter het stuur aangenamer en ontspannener maakt. De nieuwe Opel Vivaro en Vivaro Electric zijn binnenkort te bestellen.

De vernieuwde Opel Vivaro is leverbaar vanaf 26.300 euro en de vernieuwde Opel Vivaro Electric vanaf 37.900 euro. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.