Nieuws

Opel Vivaro Hydrogen maakt vliegende start

De Opel Vivaro Hydrogen maakt een zeer goede start. In juni konden al zestien exemplaren worden besteld voor aannemingsbedrijf Jos Scholman in Nieuwegein. Nu komt daar opnieuw een aantal voertuigen bij. Rond het waterstoftankstation van Fountain Fuel in Amersfoort en Allied Waters/Hysolar in Nieuwegein hebben onder andere Bouwbedrijf A. Huurdeman en De Vreeden Installatietechniek gekozen voor de Opel Vivaro Hydrogen, een van de H2 bedrijfswagens van Stellantis.

Deze bestellingen zijn mede mogelijk gemaakt door de EFRO subsidie ‘Kansen voor West’, aangevraagd door Fountain Fuel en Allied Waters/Hysolar, in samenwerking met Stellantis en andere autobedrijven en ondernemers in de regio.

Steef Severijn en Stephan Bredewold van Fountain Fuel en Jos Boere van Allied Waters/Hysolar zijn de trekkers van dit zogenoemde ‘HyVan’ subsidieproject, waarbij ze zijn ondersteund door Jaco Reijerkerk van het H2-platform.

De inmiddels negentien Opel Vivaro Hydrogen-orders zijn verzorgd door dealerorganisatie Henri & Herman, die zich wederom inzet om de verduurzaming van mobiliteit te stimuleren. De combinatie van deze waterstofbedrijfswagens, de EFRO-subsidie en de aanwezigheid van betrouwbare waterstoftankstations, versterken de vraag naar waterstofaangedreven bedrijfswagens in deze regio.

Omdat waterstof-elektrische aandrijving nog een vrij nieuwe technologie is, is deze nog kostbaar. Dat er toch zo veel vraag naar deze emissievrije bedrijfswagen is, maakt duidelijk dat het bedrijfsleven bereid is om te investeren in een duurzame toekomst en daarvoor het aanbod van Stellantis, waaronder de Opel Vivaro Hydrogen, als een zeer toepasselijke oplossing ziet.

Dennis Lekkerkerker, Fleetsales Manager bij Henri & Herman, zegt: “Deze goede start van de verkoop van de Opel Vivaro Hydrogen is een prachtige beloning voor het voortreffelijke werk en de toewijding van zowel Stellantis als onze dealerorganisatie Henri & Herman. We zijn daarnaast erg dankbaar voor de hulp die we gekregen hebben van de bedrijven uit het HyVan project om de verkoop rond te krijgen. De groeiende vraag naar groene en schonere mobiliteitsoplossingen vanuit de zakelijke markt weerspiegelt het vertrouwen in duurzame mobiliteit. De expliciete vraag naar waterstof, als een van de veelbelovende duurzame alternatieven, is een duidelijke uiting van dat vertrouwen.”

Bestelauto-hoofdredacteur Arjan Velthoven kon vorig jaar al rijden met de H2-bestellers van Stellantis en maakte daar onderstaand vlog over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.