Nieuws

Switch brengt Josev Community uit, haar nieuwe, gratis te gebruiken open source implementatie van ISO 15118 voor fabrikanten van opladers voor elektrische voertuigen (EV).

De nieuwe software vormt de basis voor toekomstige functionaliteiten van het EV-laadecosysteem. Deze functionaliteiten omvatten Plug and Charge, sterke databeveiliging en Vehicle-to-Grid (V2G).

Na meer dan twee jaar ontwikkeling en investering heeft het 24-koppige Switch team zich ingezet voor de release van Josev Community.

Switch oprichter en CEO, Marc Mültin, legt uit: “Dit is een enorme software release, en het gaat erom dat het tij voor iedereen gaat stijgen. Als iedereen die betrokken is bij het EV-laadecosysteem vanuit dezelfde sterke en verenigde basis verder bouwt, zullen we snel een betere plek bereiken.”

Een gedeelde software-implementatie via de Josev Community laat laderfabrikanten en laadnetwerken toe om sneller vooruitgang te boeken door essentiële upgrades en mogelijkheden te introduceren. Deze zijn van vitaal belang om de laadervaring voor eindgebruikers te verbeteren en uiteindelijk het gebruik van EV te versnellen. Ze zorgen ook voor een aanzienlijke verbetering van de interoperabiliteit tussen oplaadnetwerken.

De software van Switch beheert de communicatie tussen het voertuig en het laadpunt en maakt daarbij gebruik van gegevens die door de aangesloten laadkabel lopen. Het kan de complexe ‘conversatie’ in granulaire details ‘visualiseren’, waardoor een volledig beheer van het end-to-end laadproces haalbaar wordt.

In eerste instantie zullen EV-bestuurders profiteren van een betrouwbaardere werking van de oplader. In de toekomst zullen ze toegang krijgen tot vele nieuwe oplaadervaringen wanneer ontwikkelaars zich bezighouden met het creëren van ‘apps’ rond de toegenomen informatiestroom.

Josev Community maakt deel uit van het unieke besturingssysteem voor laadnetwerken dat Switch heeft ontwikkeld, en het omvat het ISO 15118-protocol tot en met de ISO 15118-20 editie. Parallel daarmee legt Switch de laatste hand aan het OCPP 2.0.1 protocol. Dit protocol zal zorgen voor onbreekbare command-and-control communicatie terug naar het cloudgebaseerde laadstationbeheersysteem (CSMS).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.