Nieuws

Opvolger Citan komt er ook als nieuwe T-klasse

Mercedes-Benz Vans levert vanaf 2022 op basis van de nieuwe Citan bestelauto ook een personenauto: de T-klasse. Op het platform voor een compacte bestelwagen wordt nu een nieuw model gecreëerd dat is afgestemd op de behoeften van gezinnen en tegelijkertijd bijzonder geschikt is voor vrijetijdstoepassingen.

“Met de nieuwe Mercedes-Benz T-Klasse bieden we een auto die het mogelijk maakt voor gezinnen en mensen met een actieve lifestyle om de wereld van Mercedes-Benz te betreden. Deze klanten zijn op zoek naar aantrekkelijke en praktische compacte auto’s – en dat zijn precies de eisen waaraan de nieuwe T-Klasse voldoet”, aldus Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans.

“Met het nieuwe platform en design van de T-Klasse realiseren we een samenspel van functionaliteit en een aantrekkelijke uitstraling”, zegt Gorden Wagener, Chief Design Officer van de Daimler Group. “Met onze unieke designfilosofie ‘sensual purity’ (sensuele helderheid) creëren we een aantrekkelijke reisgenoot, waarbij de T-Klasse zich kenmerkt door zijn design, proporties en hoogwaardige uitstraling.” Voorheen was de personenautoversie van de Citan gewoon verkrijgbaar als Citan Tourer, maar Mercedes geeft de auto nu dus een eigen typenaam.

Citan Tourer

De T-Klasse wordt, als volledig nieuw ontwikkeld model, op het eerste gezicht duidelijk herkenbaar als lid van de Mercedes-Benz-familie en gaat de kenmerkende eigenschappen van het merk met de driepuntige ster bieden. Vooral op het gebied van design, kwaliteit, veiligheid en connectiviteit krijgt het nieuwe model onmiskenbaar het DNA van Mercedes-Benz.

Het segment van de particuliere klanten staat centraal bij de volledig nieuw ontwikkelde Mercedes-Benz T-Klasse, die een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding krijgt. De letter T staat symbool voor efficiënte ruimteconcepten en is daarmee perfect geschikt als modelaanduiding voor compacte gezinsauto’s van Mercedes-Benz.

De nieuwe T-Klasse biedt een grote hoeveelheid ruimte en is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder personenvervoer in het kader van shared services, zonder afbreuk te doen aan het comfort. De schuifdeuren met brede opening aan zowel de linker- als rechterzijde van de auto maken bijvoorbeeld een gemakkelijke en comfortabele toegang tot het interieur mogelijk. Naast de conventionele aandrijflijnen komt er ook een volledig elektrische versie beschikbaar.

In het segment van de compacte Vans wordt Mercedes-Benz Vans sinds 2012 vertegenwoordigd door de Citan, die gericht is op bedrijfsmatig gebruik. In augustus vorig jaar kondigde de divisie Vans een opvolger aan voor de compacte stadsbestelwagen, waarvan ook een volledig elektrische variant op de markt zal komen. Op basis van dit kleine bestelwagenplatform worden twee modellen gecreëerd: terwijl de Mercedes-Benz Citan maximaal is gericht op bedrijfsmatig gebruik, richt de Mercedes-Benz T-Klasse zich vooral op particuliere klanten.

De T-Klasse en de Citan worden in samenwerking met Renault-Nissan-Mitsubishi ontwikkeld en zijn gebaseerd op het nog te introduceren nieuwe model van de Renault Kangoo.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.