Nieuws

Panasonic vernieuwt robuuste 7-inch Toughpad FZ-M1

Panasonic heeft het standaard- en valuemodel van de volledig robuuste en ventilatorloze Windows-tablet FZ-M1 vernieuwd. Hierdoor blijft de tablet de flexibelste 7-inch tablet voor mobiele werknemers in elke sector.

De Panasonic Toughpad FZ-M1 mk3 standaard tablet is uitgerust met een krachtigere 7e Generatie Intel Core i5-7Y57 vPro-processor. Deze processor functioneert uitzonderlijk goed op een lager stroomverbruik, waardoor de warmteontwikkeling tot een minimum beperkt blijft. Het apparaat is ook uitgerust met een helder 700cd/m² scherm met een anti-reflecterende beschermingsfolie voor een scherp zicht op het touchscreen, dat met tien vingers kan worden bediend. Ook het scherm van het Value-model is verbeterd. Dit model heeft daarnaast een verdubbeling van de RAM naar 4GB en een krachtige Intel Celeron Processor N4100.

De upgrades zijn uitgevoerd om de reputatie van de Panasonic Toughpad FZ-M1 verder te versterken als de meest aanpasbare en flexibelste robuuste 7-inch tablet voor mobiele werknemers. Naast de flexibele configuratiepoorten en de geïntegreerde zakelijke uitbreidingsmodule heeft Panasonic verschillende sensoropties aan de tablet toegevoegd. Hierdoor kunnen mobiele werknemers in meerdere sectoren de producten aan hun gebruikerswensen aanpassen.

De optioneel geïntegreerde Intel RealSense 3D-camera is ontworpen om op locatie 3D-beelden op te nemen en te verwerken. De oplossing kan worden gebruikt voor uiteenlopende sectorspecifieke toepassingen, zoals optimalisatie van magazijnruimte, onderhoud van installaties en eigendommen, wondcontrole in de gezondheidszorg en foto’s van plaatsen delict en voor verzekeringsclaims. De 3D-camera heeft een gebruiksbereik van 16 cm tot 10 m, afhankelijk van de resolutie en de omgevingsfactoren. De camera is geschikt voor gebruik buiten en kan in het FZ-M1 Standaard-model worden geïntegreerd.

Een andere optie is de FLIR Lepton-microwarmtecamera. Hiermee kunnen buitendienstmedewerkers op locatie nauwkeurige warmtebeelden maken en verwerken. Ze kunnen deze beelden vervolgens koppelen aan andere applicaties en er metadata, zoals QR-codes, aan toevoegen.

Gecombineerd met de robuuste tablet van Panasonic en de veelzijdige configuratiemogelijkheden is de warmtecamera geschikt voor allerlei sectoren en toepassingen. Naast voor de hand liggende warmte-opsporing voor brandweer, hulpdiensten en defensie, kunnen warmtebeelden worden gebruikt bij fabricageprocessen voor het monitoren van productielijnen en kwaliteitscontrole en in nutsbedrijven en buitendiensten voor onderhoud en reparaties. De camera kan ook worden ingezet in de olie- en gasindustrie, de luchtvaart en de bouw, bijvoorbeeld voor asset management en diagnose.

Jan Kaempfer, General Marketing Manager bij Panasonic Computer Product Solutions: “Bedrijven die de productiviteit van hun mobiele medewerkers willen maximaliseren, hebben mobiele computerapparatuur nodig die kan worden geconfigureerd en die flexibel genoeg is om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende medewerkers. Dankzij deze nieuwste Panasonic Toughpad FZ-M1-tablet met het ruime aanbod van geïntegreerde oplossingen en accessoires, wordt het aanbieden van mobiele apparaten op maat van de gebruiker werkelijkheid.”

De Panasonic FZ-M1- tablet kan bij de aankoop worden geconfigureerd. Hierdoor kunnen gespecialiseerde functies, zoals de camera’s, worden gecombineerd met andere geïntegreerde functies, waaronder mobiel 4G-internet, GPS en voertuigantennes. De geïntegreerde opties van de zakelijke uitbreidingsmodule zijn seriële poorten, LAN, NFC, smartcard-lezer, barcodelezer, UHF RFID en hot swap accu’s. De Toughpad FZ-M1 is standaard compleet uitgerust met USB 3.0, Micro SD, headset, DC-In en micro SIM.

Met een gewicht van slechts 540g en een dikte van 18 mm doorstaat de Toughpad FZ-M1 valtests tot 150 cm. Het toestel heeft daarnaast een IP65-classificatie voor stof- en waterbestendigheid en werkt uitstekend bij temperaturen tussen -10 en +50 °C.

De Toughpad FZ-M1 kan 8 uur (MobileMark 2014) gebruikt worden op de verwisselbare accu met een laadtijd van 2,5 uur. Er is een mogelijkheid voor een uitgebreide accu die 18 uur (MobileMark 2014) werkt. Voor gebruik in langere shifts, kan de accu snel en efficiënt worden vervangen dankzij de hot swap optie van de flexibele configuratiepoorten.

Voor gebruikers die hun tablet nodig hebben voor live videovergaderingen of voor het maken van foto’s op locatie voor documentatie is de FZ-M1 uitgerust met een 2 MP-webcamera aan de voorkant en een 8 MP-camera aan de achterkant.

Beide nieuwe modellen zijn vanaf eind augustus 2018 verkrijgbaar. De Panasonic Toughpad FZ-M1mk3 standaard-tablet heeft een adviesprijs van 1.644 euro excl. btw. Voor de Panasonic Toughpad FZ-M1mk3 value-tablet bedraagt de adviesprijs 1.083 euro excl. btw.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.