Nieuws

Parkeer de bestelauto, neem de vrachtfiets!

Ondernemers die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren kunnen nu meedoen aan de vrachtfietsactie van de Beter Benutten regio’s Zwolle-Kampen, Twente en Cleantech Regio. Probeer een week lang gratis een elektrische vrachtfiets uit, dé slimme krachtpatser voor transport. Besteed je het fietsen liever uit? Probeer dan een week lang een fietskoerier uit voor maximaal 8 ritten.

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelauto. Hij komt ook op plaatsen waar je met de auto soms niet eens kunt komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd., denken de initiatiefnemers. Tot slot heeft een vrachtfiets geen last van venstertijden.

Hoe werkt het?

Onderaan de informatiepagina kun je een aanvraagformulier invullen om een proefweek aan te vragen. De volgende modellen zijn beschikbaar:

Urban Arrow Cargo XL

Centaur Cargo City Mountain XL

Ebike4delivery

Boxtrailer van Busybike (i.c.m. Ebike4delivery)

De fietsen kunnen opgehaald worden bij Fietskoerier Deventer, Pothoofd 109 te Deventer. Ook kun je hier terecht voor het proefdraaien met een fietskoerier.

Goed om te weten

  • De actie loopt tot 1 juli 2018 en geldt ook voor de regio’s Zwolle-Kampen en Twente.
  • De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten van fiets of koerier (ex BTW) en maximaal €1500 per onderneming.
  • De ondernemer dient de vrachtfiets(koerier) in te zetten ter vervanging van ritten met een vracht-/bestelauto op fossiele brandstoffen of in verband met de groei van uw bezorging.
  • Ritregistratie is vereist; het gaat om aantoonbare reductie van het aantal autokilometers.
  • De helft van het totale budget is gereserveerd voor bedrijven die de overstap van auto naar vrachtfiets maken en de andere helft voor bedrijven die een uitbreiding van hun bezorging wensen.

Meer weten of aanmelden? Check hier de actiepagina

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.