Nieuws

Paus op stap in een pick-up

De pausmobiel, de auto waarmee het hoofd van de Rooms Katholieke kerk zich verplaatst tijdens buitenlandse bezoeken, heeft al vele gedaantes en evenzovele merken gehad. Voor het recente bezoek aan Mauritius koos het Vaticaan voor een Nissan NP300 pick-up.

Pauselijke bezoeken worden vanaf 1965 afgelegd in speciale voertuigen. Echte pausmobielen bestaan pas sinds 1978. Hoewel verschillende fabrikanten door de jaren heen het voorrecht hadden gehad om de paus te vervoeren, was dit de eerste keer dat de eer viel aan Nissan en, meer specifiek, de nationale Mauritiaanse distributeur van ABC, ABC Motors.

Het bedrijf leverde de NP300 Hardbody, die door dochteronderneming ABC Coachworks werd aangepast aan de Vaticaanse specificaties. Het werk werd gecontroleerd door het bisdom Mauritius.

“ABC Motors, als één grote familie, steekt heel zijn hart in het ontwerp van een pausmobiel die zijn naam en de normen van het Vaticaan waardig is. We zijn nog steeds verbaasd over het resultaat van drie maanden hard werken. We voelden een enorm gevoel van verbondenheid en prestatie toen we naar Zijne Heiligheid keken in een pausmobiel die met onze eigen handen was gemaakt. We zijn zo trots dat we op onze manier hebben bijgedragen aan het bezoek van de paus”, zegt Dean Ah-Chuen, directeur van ABC Motors.

Jim Dando, directeur verkoop en operaties van de Nissan Group of Africa, zei dat de beslissing van het Vaticaan om de NP300 te gebruiken, getuigde van de langdurige levensduur en populariteit van het voertuig op alle Afrikaanse markten.

“Ik ben vooral blij met de eer die ABC Motors is toegekend. Het bedrijf is al 34 jaar de distributeur van Nissan op het eiland en heeft verschillende prijzen gewonnen, met name de Nissan Gold Award en de Nissan Global Award in 2005 en 2007″, zei Dando.

De Nissan NP 300 Hardbody, met zijn unieke SCV1-nummerplaten – een afkorting van de Latin Status Civitatis Vaticanae (Vaticaanstad), wordt permanent tentoongesteld door het bisdom Mauritius als aandenken aan het bezoek van de paus aan het eiland.

Foto’s: ABC Motors


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.