Nieuws

Peugeot is met zijn nieuwe motoren voorbereid op de toekomst. Zowel de benzine- als dieselmotoren scoorden uitstekend tijdens de realistische RDE-testprocedure en voldoen aan de strenge Euro 6d-TEMP-norm. Peugeot is koploper in het testen van motoren volgens de realistische RDE-procedure en de motoren behoren dan ook tot de meest efficiënte aandrijflijnen in hun klasse.

Peugeot is naar eigen zeggen een van de weinige autofabrikanten die emissies meet volgens de toekomstig Euro 6d-TEMP-norm. Alle nieuw ontwikkelde krachtbronnen van PSA beantwoorden nu al aan de nieuwe Europese emissienorm. Een belangrijk onderdeel van de meting volgens de RDE-testprocedure is immers het rijden op de openbare weg.

De modellen met de nieuwe motoren stoten minder CO2 per kilometer uit dan gemiddeld in hun segment. Dit zijn de 1,2-liter Puretech benzinemotor en de 1,5-liter BlueHDI dieselmotor, beiden leverbaar op de nieuwe Peugeot Partner, International Van of the Year.  De 1,2-liter Puretech benzinemotor wist ook al vier keer de prijs ‘International Engine of the Year’ te winnen. In de PEUGEOT 308 heeft de 1,2-liter Puretech benzinemotor (130 pk/95 Kw) bijvoorbeeld een lage CO2-uitstoot van 117 gram per kilometer.

De nieuwe generatie 1,5-liter BlueHDI dieselmotor heeft een aluminium opbouw, een passieve oxidatiekatalysator, NOx-absorber, Adblue-injectie, selectieve katalytische reductie (SCR) en een roetfilter (DPF). Die innovatieve technologieën dragen bij aan de zeer geringe CO2-uitstoot. Zo heeft de succesvolle PEUGEOT 3008 met 1,5-liter BlueHDI dieselmotor (130 pk/95 kW) een CO2-uitstoot van slechts 106 gram per kilometer.

De RDE-testprocedure borduurt voort op de WLTP-cyclus die in september 2017 ingevoerd werd. De modellen die slagen voor de RDE-testprocedure voldoen aan de nieuwe Euro 6d-TEMP-norm.  Die wordt vanaf september 2019 wettelijk verplicht voor alle nieuwe auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.